Jedan brak, dvije prijevare

Dvije prijevare opisuju njihov brak. Dok je on bio prezauzet svojom ljubavnicom – poslom, ona se osjećala zanemareno pa je pronašla ljubavnika. 

„Znala sam da nam je brak u lošem stanju“, izjavila je Tiffany.

„Kada god bi Tiffany spomenula da naš brak ne funkcionira, to bi bilo užasno“, rekao je Rick.

„On bi rekao: ‘pretjeruješ i burno reagiraš’“, objasnila je Tiffany.

„Mislio sam da ona izvodi dramu“, rekao je Rick.

Tiffany i Rick 17 su godina u braku i tijekom čitavog tog razdoblja ona ga je molila da pomogne u kući, da provodi vrijeme s djecom i s njom. Ništa se nije promijenilo i oni su se često svađali.

Žena se osjećala kao da mu je na posljednjem mjestu

Tiffany se osjećala potpuno nevažno, kao da mu je na zadnjem mjestu. Rick kaže da je to zato što je imao ljubavnicu – posao. 

„Nevoljko to kažem, jer volim svoju djecu i suprugu, ali svoj sam posao volio još više. Na poslu sam bio uspješan i dobivao sam dozu ispunjenja i uvažavanja“, rekao je Rick.

Rick se bavio prodajom, ali aktivan je i u lokalnoj crkvenoj zajednici. Godine 2009. došao je do životnog cilja te je postao glavni pastor u crkvi. Ovo mu je oduzimalo još više vremena i sve se manje brinuo o svojoj obitelji. 

U međuvremenu je obiteljski prijatelj, inače oženjen muškarac, uskočio i popunio nedostatak. On bi vodio njihovu djecu na sladoled, igrao bi s njima nogomet, kosio je travu. „Zbog svega što je radio osjećala sam se da mu je stalo do mene“, izjavila je Tiffany. I prije nego se okrenula, oni su započeli aferu. 

Znala je da je pogrešno to što čine, ali nije mogla prestati. Navečer bi popila čašu vina koja se pretvorila u 2-3 čaše. Što je još gore, i ona je bila jako aktivna u crkvenoj zajednici i dvostruki ju je život uništavao.

VIDI OVO: 9 najčešćih oblika nevjere u braku (njih 8 nemaju veze sa seksom)

Otkrivena suprugina prijevara 

Rick je jednog dana dobio poziv koji mu je srušio svijet. Supruga ljubavnika je otkrila sve, vidjela je poruke s kojima se on i Tiffany dopisuju. 

„Nikada nisam osjećao takvu izdaju. To je bila toliko velika stvar da sam mislio da ni Bog ne može ovo popraviti“, rekao je Rick.

Tiffany se osjećala kao da je izgubila tlo pod nogama. Nitko nije znao što će biti sutra. „Ako možeš ovo popraviti, molim te pomozi nam, oprosti mi“ molila je Boga.

Rick se te iste noći molio i promišljao te je shvatio na koji je način doprinio situaciji.

„I ja sam izdao svoju suprugu, ali na drukčiji način. Moja je afera bila s mojim poslom“, rekao je Rick.

Kaže da mu je Bog progovorio i rekao da mogu popraviti brak, ali pod jednim uvjetom: „Progovorio mi je Duh Sveti i rekao ‘Popravit ću vaš brak kada vaša srca budu to voljna’.“

Rick se vratio u dom. „Rekao mi je da me voli i da mi oprašta. Nisam mogla shvatiti zašto bi mi oprostio i zašto me još voli“, rekla je Tiffany.

Uz puno vremena, savjetovanje s psihologom, suze, strpljenje i Božju ljubav, ponovno su počeli biti u istinskom braku.

„Kada je Gospodin rekao ‘dajte mi srca i dat ću vam čudo’, nije govorio samo o obnovi braka, već i o obnovi uma i srca“, zaključio je Rick.

„Znam koliko je prisutan, čudesan i dobar naš Bog. Došao je i spasio našu obitelj, spasio je naš brak“, rekla je Tiffany.