Jedna fotografija s Mount Everesta potpuno obara teoriju o ravnoj Zemlji
Foto: Snimka zaslona/Reddit

Korisnik Reddita je objavio fotografiju s Mount Everesta koja izgleda u potpunosti obara teoriju o ravnoj Zemlji u koju mnogi vjeruju.

Većina ljudi zna da Zemlja nije ravna. Ali iz nekog razloga “ravnozemljaši” neće odustati od svoje teorije.

Iako već postoji ogroman broj dokaza koji sugeriraju da je Zemlja okrugla, jedna fotografija možda je oborila sve teorije o ravnoj Zemlji.

PROČITAJTE: Jesu li pisci Biblije vjerovali da je Zemlja ravna? Ovo će vas iznenaditi!

U postu na Redditu “Društvo sa šahovskom ravnicom”, korisnik amazed_spirit je podijelio fotografiju osobe koja pozira za selfie na vrhu planine Everest, najviše planine na svijetu.

Na uznemirenost ravnozemljaša, slika jasno pokazuje zakrivljeni rub planeta u pozadini.

Foto: Reddit

Korisnici Reddita su izjavili da ovi dokazi konačno obaraju teoriju o ravnoj Zemlji, a jedan kaže: “Zaboravite na argumente zakrivljenosti. Činjenica da možete vidjeti samo 2,5 posto površine odjednom dokazuje da nije ravna. Da je ravna, trebali bi moći vidjeti stvar čak i sa vrha najviše planine ili bilo kojeg komercijalnog stana.


PROČITAJTE: Otkriven razlog zašto se povećava broj onih koji vjeruju u ravnu Zemlju

Iako je nejasno je li fotograf koristio specijalni objektiv, koji je mogao iskriviti fotografiju.

Do sada, nije bilo komentara od najistaknutijih pobornika teorije Ravne Zemlje, ali je sumnjivo da će fotografija uzdrmati njihovo vjerovanje da zemlja nije okrugla.

Ipak, istraživanje je nedavno otkrilo da samo 66 posto Amerikanaca u dobi od 18 do 24 godina starosti vjeruje da je Zemlja okrugla, pa se čini da je ovaj spor daleko od toga da se riješi.