Jedna od najboljih slika na svijetu nosi prekrasnu poruku

Jedna od najboljih slika na svijetu koja ima neprocjenjivu vrijednost… Zašto?! Ovo je slika ruskog umjetnika Fedora Rešetnikova, koju je naslikao 1952. godine, pod nazivom “OPET NISKE OCJENE!”.

Riječ je o dječaku koji se vraća iz škole nakon što je pao na ispitu, i kako ga obitelj gleda s krivicom, a brat s likovanjem…

Umjetnik kroz ovu sliku poručuje: “Ponašajte se prema njemu kao što se ponaša prema njemu pas. On ga voli bez obzira prođe li na ispitu ili ne, voli ga zbog sebe samoga.”

Ova slika je model umjetnosti koji educira ljude i ispravlja njihovo loše ponašanje.

Kako se ponašamo prema svojoj djeci, unucima i općenito prema mladima? Možda to navodi i mene da razmislim kako sam se ponašao prema mojoj djeci dok su bili mali i dok smo bili u zajedničkom domaćinstvu.

Sada su i oni roditelji i imaju svoju djecu, moje unučiće koje beskrajno volim. Ne mogu vratiti prošlost, ne mogu ništa promijeniti iz prošlosti, ali mogu još uvijek i za djecu i unučiće moliti.

Moliti Gospodina za oprost ako se nisam odnosio prema tim predivnim darovima koje mi je dao na način kako to govori Božja Riječ. Danas molim Gospodina da “popravi” sve ono što sam ja propustio. Treba mi milost i oproštenje za moje propuste.

Autor: Zdravko Konecky

NAJNOVIJE!