Jednostavna vježba za vrat koja će vam pomoći kod glavobolje i poboljšanja pamćenja. Važno je da ju redovno radite.

Glavobolja je dobro znana skoro svakom uredskom službeniku. Mnogi od nas je umiruju tabletama i uopće ne shvaćaju da je problem u pogrešnom položaju vrata. Ukoliko uklonite uzrok – sve neugodne posljedice mogle bi nestati same od sebe.

Donosimo jednu vrlo jednostavnu vježbu, koja će vam pomoći kod glavobolje, poboljšati pamćenje, a vrat vratiti u normalan položaj. Samo je važno da je redovno radite.

Ova vježba za vrat se može raditi nekoliko puta na dan. Broj ponavljanja nije ograničen, ali treba imati na umu: što je češće radite, brže ćete vidjeti rezultate.

Vježba za vrat – prvi korak

Jednostavna vježba za vrat 1
Foto: Uspesnazena.com

Početni položaj je stojeći ili sjedeći, s ispravljenim leđima. Ruke zabacimo unazad, ukrstimo prste. Povlačimo ruke unazad i malo naviše. Bradu isturimo naprijed, što više možemo. U tom položaju treba ostati od 30 sekundi do jedne minute.

Vježba za vrat – drugi korak

Jednostavna vježba za vrat 2
Foto: Uspesnazena.com

Ispružimo ruke naprijed, spojimo šake i istežemo ih naprijed. Vrat povlačimo što više unazad, ali ne zabacujemo glavu na leđa. Prilikom izvođenja vježbe, trebate osjetiti otpor u zadnjem dijelu vrata. U ovom položaju također treba ostati između 30 sekundi i minute.

VIDI OVO: Vježbe za bolove u leđima koje traju samo 1 minutu (VIDEO)

Što će se dogoditi ako svakodnevno radite ovu jednostavnu vježbu za vrat?

1. Osjećat ćete se odmornije nakon spavanja.

Zgrčeni mišići će vam se opustiti, tako da će moći da se dobro odmore. Osigurava vam čvrst i ugodan san.

2. Poboljšava pamćenje i umne sposobnosti.

Prehrana mozga će se obnoviti i krv će ga ponovo zasititi kisikom. Ne samo da ćete bolje razmišljati, nego ćete moći primiti i mnogo više informacija.

3. Manje ćete se umarati.

Od nepravilnog položaja vrata ne trpi samo glava, već i kičma. Ako promijenite držanje, nećete više patiti od neugodnog osjećaja u leđima.

VIDI OVO: 10 vježbi za sagorijevanje sala s trbuha bez trčanja

4. Glavobolja će nestati.

Kad mišići vrata počnu pravilno raditi, više neće pritiskati živce i krvne žile. Njihove funkcije će biti obnovljene i – možete zaboraviti na glavobolje.

5. Vrat će vam postati ljepši i duži.

Ova jednostavna vježba za vrat će vam pomoći da vrat postane ljepši i duži. Vremenom se vrat tipičnog uredskog službenika ne samo istura naprijed, nego i skraćuje. Redovnim vježbanjem ćete mu pomoći da vrati zdravlje i ljepotu.

Vježba za bolove u vratu

Ako imate problema s bolovima u vratu, ove jednostavne vježbe će vam pomoći kod napetosti i bolova u vratu, glavobolje, vrtoglavice, bolova u čeljusti.