NaslovnicaDuhovnostKad Sotona navali na tebe, Duh Gospodnji čini čudo

Kad Sotona navali na tebe, Duh Gospodnji čini čudo

“Kad neprijatelj navali ko bujica, Duh Gospodnji nagnat će ga u bijeg.” (Izaija 59,19b)

Postoje u životu vremena očajničke krize kad Sotona pokreće sve svoje teško naoružanje protiv Božjeg naroda. Nebo postane tamno, zemlja drhti i čini se da nema tračka nade. Ali Bog je obećao poslati svom narodu pojačanje u trenutku krajnje potrebe. Duh Gospodnji podiže stijeg protiv Zloga u pravo vrijeme.

Podjarmljen u Egiptu pod tiranskom vlašću, izraelski narod imao je slabe izglede. Puzali su pod udarcima nadglednika. Ali Bog nije bio ravnodušan na njihovo stenjanje. Podigao je Mojsija da se suprotstavi faraonu i na kraju izvede njegov narod u slobodu.

U vrijeme sudaca strani zavojevači držali su izraelska plemena u podčinjenosti. Ipak, u najmračnijim trenucima Gospodin je podizao osloboditelje koji su vojnom silom protjerivali neprijatelja i najavljivali razdoblje mira.

VIDI OVO: Kako mogu nadvladati krizu vjere?

Kad je Sanherib poveo asirsku vojsku na Jeruzalem, činilo se da je porobljavanje Judeje gotova stvar. Ljudski govoreći, nije bilo načina da se zaustavi nadiruća neman uništenja. Međutim, anđeo Gospodnji prošao je noću asirskim taborom i pobio 185 000 ljudi.

Kad je Estera bila kraljicom Perzije, neprijatelj je navalio kao bujica i obznanio nepromjenljivu naredbu da sve Židove u kraljevstvu treba pobiti. Je li Bog bio blokiran ovom odlukom mogućnika Medije i Perzije? Ne, on je sve tako vodio da je izdana druga naredba kojom je Židovima bilo dozvoljeno da se kobnog dana brane. Židovi su naravno nadmoćno pobijedili.

Kad je Savonarola vidio bijedu, ugnjetavanje i nepravdu u Firenci, postao je stijeg u ruci Duha radi uvođenja reformi.

Kad je Martin Luther zagrmio protiv prodaje oprosta i protiv drugih grijeha crkve, bilo je kao da se pojavilo svjetlo u doba mraka.

VIDI OVO: 4 krize kroz koje svaki brak mora proći

Kraljica Marija pustošila je istinsku kršćansku vjeru u Engleskoj i Škotskoj. Ali Bog je u to vrijeme krajnje potrebe podigao čovjeka po imenu John Knox. “Bacivši se licem u prašinu, Knox se cijelu noć zauzimao kod Boga da obrani svoje izabrane i da mu dade Škotsku ili će umrijeti. Gospodin mu je dao Škotsku i maknuo kraljicu s njenog prijestolja.”

Moguće je da si sada suočen s jednom od najtežih kriza svog života. Nikada se nemoj bojati. Duh Gospodnji pravovremeno će poslati pojačanje i izvesti te na prostrano mjesto. Samo se uzdaj u njega!

Autor: William MacDonald; Izvor: Biblija365.com

NE PROPUSTITE

NAJNOVIJE