Što trebaš učiniti kada se počneš bojati? Ovaj tekst će ti dati odgovor!

Evo što trebaš učiniti kada se počneš bojati! Bog nas nikad ne ostavlja, ni na trenutak. On nas drži za ruku i onda kada mi toga nismo svjesni.

Jedna sretna obitelj živjela je u kući na rubu grada. jedne je noći u kuhinji izbio požar. Dok se vatra rasplamsavala, roditelji i djeca istrčali su iz kuće.

Iznenada su u paničnom strahu otkrili da nema najmlađeg člana obitelji, petogodišnjeg dječaka. On se, uplašen vatrom i zbunjen gustim dimom popeo na kat.

Što da rade? Otac i majka su se očajnički gledali, dvije su sestre počele vikati. Vratili su se u kuću zahvaćenu vatrom bilo je nemoguće… Vatrogasci još ne bijahu stigli.

Iznenada, gore u potkrovlju, otvori se prozor. Dječak proviri i stade vikati: “Tata! Tata!” Otac priđe i poviče: “Skoči!”

VIDI OVO: Molitva protiv straha i napada panike

Dječak je pred sobom vidio samo vatru i crni gusti dim, a kad je čuo glas odgovorio je: “Tata, ja te ne vidim…”

“Vidim ja tebe, slobodno skoči!” vikao je otac. Dječak je skočio i začas se, živ i zdrav, našao u snažnom očevu zagrljaju.

Priča ističe pouzdanje koje treba imati naša molitva. Dijete na prozoru kuće koja gori – zar to nije slika kršćanina pred Bogom? Kad se nađe u opasnosti, on može čuti kako mu se Bog obraća: “Pouzdaj se u mene, baci se u moje ruke.”

Kršćanin je često u napasti da odgovori: “Oče, ja te ne vidim…” Naš hod zemljom je zamraćen, no Bog nas vidi i to je najvažnije. Bog nas nikad ne ostavlja, ni na trenutak. On nas drži za ruku i onda kada mi toga nismo svjesni.

Bruno Ferrero