Što kada se život počne raspadati? Ovaj psalam nam daje dragocjen savjet

Što da radimo kada se naš lijepo uređen život počne raspadati? Psalam 46 nam daje dragocjen savjet koji nas može umiriti usred kaosa.

Sjetimo se „Bog nam je zaklon i utvrda, pomoćnik spreman u nevolji.“ (Psalam 46, 2). Zaklon je u Gospodinu, a ne u svijetu. Doći će nevolje, ali možemo biti sigurni u znanju da je On vladar nad svim situacijama, da će on ostvariti svoje dobre namjere preko onih koji ga traže.

Osim toga, naš nas nebeski Otac opominje da se prestanemo napinjati i da se prisjetimo da je on Bog (Psalam 46, 10). Drugim riječima, trebamo biti mirni u Njemu i u istinama Njegove riješi. Ne trebamo strepiti, paničariti i pokušavati kontrolirati i oblikovati situaciju prema vlastitim žudnjama.

VIDI OVO: Bog je u kontroli: Zašto trebamo vjerovati u suverenog Boga?

Mir dolazi kroz povjerenje da je Bog svevišnji vladar, a zatim kroz prepuštanje Njegovoj volji usred naših promjena, a isto tako i vjeru da će On sve privesti kraju koji će biti dobar i koji će pokazati Njegovu slavu.

Najveća je utjeha u vječnosti, no do tog trenutka imamo Njegovu snagu da nam pomogne u iskušenjima. Neka vam perspektiva bude usmjerena prema vječnosti i živite po vjeri, a ne po onome što je pred očima. 

Autor: Charles Stanley; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Intouch.org