KAKAV ŠEF! Nevjerojatno što je napravio svojim zaposlenicima

Direktor turske tvrtke za narudžbu hrane preko interneta može se proglasiti najboljim šefom na svijetu nakon što je svojim zaposlenicima podijelio čak 170 milijuna kuna bonusa.

Naime, Nevzat Aydin, vlasnik najveće kompanije u Turskoj za online narudžbu hrane Yemeksepetija, odlučio je nagraditi svojih 114 zaposlenika nakon što je tvrtku prodao njemačkom gigantu Delivery Hero za 3,75 milijardi kuna, piše Independent. Svaki je zaposlenik dobio oko 1,5 milijuna kuna.

Za turske medije Aydin je kazao: ‘Uspjeli smo, i to smo postigli zajedničkim snagama.’ Tvrtku je pokrenuo prije 15 godina sa 500 tisuća kuna.

‘Neki su zaposlenici plakali, neki su vrištali, drugi su mi napisali pisma zahvale. Bilo je jako emotivno jer sada mogu s tim novcem kupiti kuće, automobile, mogu promijeniti živote’, ispričao je darežljivi vlasnik.

Zaposlenici njegove tvrtke inače su bili plaćeni između 7000 i 12 tisuća kuna.

Turski biznismen nije i jedini koji je darežljiv, ali je možda najvelikodušniji. Amerikanac JC Huizenga podijelio je u travnju ove godine 38 milijuna kuna na 570 zaposlenika.

»Ovo velim: tko škrto sije, škrto će i žeti; tko obilato sije, obilato će i žeti! Neka svatko dadne kako je srcem odlučio, a ne sa žalošću i na silu, jer ‘Bog ljubi vesela darivaoca’.« (2. Korinćanima 9,6-7)

Izvor: Dnevnik.hr

NAJNOVIJE!