napast
Foto: Pixabay

Kao što smo već shvatili, napast ili kušnja dolazi prirodno. Napast još nije grijeh. Popuštanje napasti je grijeh. Bog nikada ne šalje napast. Dopušta je da bi vas provjerio. Napast je đavolje djelo i shvatite je kao đavoljevo.

Jedini način kojim se možete suprotstaviti đavoljevim napastima jest navođenje Biblije napasniku, tada će on pobjeći, jer ne podnosi Božju riječ.

Kad je Isus bio kušan u pustinji, jedino sredstvo koje je koristilo bila je Božja riječ. Triput je spomenuo: ”Pisano je!”

I vi recite đavlu: ”Tako kaže Gospodin!” i đavao će pobjeći. U isto vrijeme dopustite da se Krist, posredstvom Svetog Duha, bori za vas. Jedna je djevojčica rekla: ”Svaki put kad čujem da đavao kuca na vrata, ja pošaljem Isusa da vidi tko je.”

Svatko ima napasti i iskušenja, ali neki u njima uživaju. Protjerajte miša metlom i zamijetit ćete da on ne gleda na metlu, već traži rupu u koju će pobjeći. Zato svoj pogled odvratite od napasti i usmjerite ga na Isusa Krista.

Jednom sam upitao časnika u vojsci, što više cijeni kod svojih vojnika, hrabrost ili poslušnost. Odmah je odgovorio: ”Poslušnost!”

Bog više od svega želi vašu poslušnost. A da biste mu bili poslušni, morate poznavati njegove zapovijedi. Zato je potrebno čitanje i proučavanje Biblije. Jer Biblija je vaš kompas i pravilnik za disanje. Poslušajte sve što vam Bog govori.

Autor: Billy Graham