Možemo li vjerovati Božjim planovima u vremenima boli? Možemo! Bog razmišlja o vašem životu na mnogi višoj razini i iz šire perspektive. 

Kada ste u bolima te se molite, a ne vidite odgovore, trebate li odustati? Ne. Vaš posao je da se nastavite moliti i da vjerujete da će Bog odgovoriti jer znate da će sve što On čini i dopušta u vašem životu biti iskorišteno za dobro. Vi prihvaćate „ne“, „uspori“, „rasti“ ili „idi“ jer znate da je Bog dobar Otac, čak i kada ste u bolima. 

Ako liječnik izvodi operaciju nad vama te vas otvori, to će boljeti. No, ako vam ta operacija spasi život, biste li rekli da je on loš liječnik? Ne, jer je on upravo spasio vaš život. 

Kada Bog ne spriječi odmah vašu bol, on vam tada govori: „Moja milost vam je dovoljna i možete podnijeti malo boli – čak i mnogo boli u vašem životu – jer sam Ja s vama i upotrijebit ću ovo za vaše dobro“. 

VIDI OVO: 3 razloga zbog kojih je Božji plan bolji od svih tvojih planova

Iskusio sam mnogo boli u svom životu. Zapravo, gotovo sve što sam u životu naučio sam naučio preko boli. Ništa nisam naučio iz užitaka. Naučio sam jako malo iz uspjeha. No iznimno sam mnogo naučio kroz bol.

Bogu je važnije da postanem Božji muškarac nego da mi bude ugodno. Bogu je važnije da postanete Božji muškarac ili žena nego da vam nakratko bude ugodno. Ugodno će vam biti cijelu vječnost u Raju. 

U Pismu možemo pročitati: „»Jer misli vaše nisu moje misli i púti moji nisu vaši púti«, riječ je Jahvina. »Visoko je iznad zemlje nebo, tako su puti moji iznad vaših putova, i misli moje iznad vaših misli.«“ (Izaija 55,8-9). 

Dok se molite na jednoj razini, Bog razmišlja o vašem životu na mnogo višoj razini i iz mnogo šire perspektive. On želi dobro za vaš život više od vas samih. 

Autor: Rick Warren; Izvor: Pastorrick.com