Kamera snimila lopova koji se predomislio i onda napisao „žao mi je“

Kamera je zabilježila nesvakidašnju snimku lopova koji se predomislio u svom nedjelu. Ne samo da je vratio ono što je ukrao, nego je žrtvi napisao i poruku „žao mi je“.

Bill i njegova žena vode trgovinu glazbenom opremom. Tog je dana u trgovinu ušao muškarac koji je htio kupiti bubnjeve, što nije bilo nimalo neuobičajeno. Međutim, kupnja je služila samo da odvrati pažnju kako bi muškarac mogao ukrasti vrijede stvari.

Dok je Bill bio okrenut leđima, muškarac je posegnuo iza pulta. Ukrao je Billov mobitel, ali i klarinet koji pripada jednom Billovom klijentu.

Klarinet vrijedi oko 3500 kuna, ali vlasniku je bila važnija sentimentalna vrijednost. Klarinet mu je dala njegova baka i donio ga je Billu da ga popravi i nauči svirati.

„Stvarno mi je bilo teško nazvati ga i reći mu da je klarinet ukraden“, rekao je Bill.

Nakon što je prijavio krađu policiji i objavio snimku na internetu, dogodilo se nešto nevjerojatno. Lopov je navodno shvatio da je strašno pogriješio pa je sve ukradeno vratio u trgovinu i napisao pismo isprike.

Kamera snimila lopova koji se predomislio i onda napisao „žao mi je“ 1

„Molim vas da mi oprostite. I sam sam postao žrtva. Računi se nakupljaju, žena je gotovo nepokretna. Mučim se, ali to mi ne daje pravo da od drugih radim žrtve. Žao mi je – ne bih volio da se to dogodi meni… stidjet ću se do svog groba“, stajalo je u pismu isprike.


Lopov je uz pismo ostavio i poznatu izreku: „Samo ću jednom hodati ovim svijetom. Bilo koje dobro djelo, dakle, koje mogu napraviti, bilo koja dobrota koju mogu pokazati bićima oko sebe, daj mi da ih sada pokažem.“

Kada ljudi ponekad naprave nešto loše, osjećaju se kao da se ne mogu vratiti na staro. Nije lako promisliti o svojim djelima, priznati krivnju i pokušati ju ispraviti. Ovaj je događaj za Billa bio potvrda da postoji dobrota u ljudima. „On je požalio, vratio je ukradeno zato što je osjećao grižnju savjesti. Postoji nada za ljude koji tako postupaju. Osjećam kao da i za njega ima nade“, rekao je Bill.