Broj od 170 smrtnih slučajeva povezanih s predoziranjem u svibnju bio je veći od broja smrtnih slučajeva izazvanih koronavirusom u kanadskoj regiji Britanska Kolumbija.

Od početka pandemije koronavirusa, u Kanadi je značajno povećan broj smrtnih slučajeva povezanih sa predoziranjem narkoticima, pokazuju podaci objavljeni u ovoj zemlji.

Javni službenik u regiji Ontario, zadužen za istragu nasilne ili sumnjive smrti, procjenjuje da je broj predoziranja porastao za 25 posto u posljednja tri mjeseca.

U kanadskoj regiji Britanska Kolumbija, broj smrtnih slučajeva prouzrokovanih predoziranjem “skočio” je za čak 40 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

“Dramatično, diljem Kanade prijavljuju se slični trendovi”, izjavila je prošlog mjeseca glavna šefica kanadske agencije za javno zdravstvo, dr. Theresa Tam.

VIDI OVO: 12 znakova da vam se dijete drogira

Šefica javnog zdravlja u Britanskoj Kolumbiji, Bonnie Henry, na nedavnoj konferenciji za novinare, u suzama je priopćila da je broj od 170 smrtnih slučajeva povezanih s predoziranjem u svibnju bio veći od broja smrtnih slučajeva izazvanih koronavirusom u toj regiji.

“COVID-19 nije naša jedina zdravstvena kriza”, rekla je Henry.

Luke Plant, 37-godišnji muškarac iz Kanade, izgubio je trojicu prijatelja u posljednja tri mjeseca i svi su umrli od predoziranja opijatima.

Ocjenjuje se da su izolacija, teži pristup institucijama koje pomažu ovisnicima i zdravstveni prioritet koji je dan koronavirusu, razlozi za porast predoziranja od početka pandemije.