Kanye West kaže da mu je Bog rekao da se kandidira za predsjednika 2020. godine i pozvao je sadašnjeg predsjednika Donalda Trumpa i njegovog demokratskog suparnika Joea Bidena da graciozno odstupe iz utrke.

“Ostalim kandidatima samo lijepo predlažem da odstupe – Trump i Biden, graciozno odstupite. To je Božja zemlja, radimo sve u službi Boga, nitko osim Boga više. U službi sam našeg Gospodina i Spasitelja Isusa Krista, i stavio sam sebe na raspolaganje da služim Bogu”, rekao je West u intervjuu za Forbes o svojoj kampanji za Bijelu kuću.

Kanye West posljednjih godinu dana dosta govori o Bogu

Kanye West, 43-godišnji milijarder, glazbeni producent i reper se ove godine dosta založio za evangelizaciju američke mladeži kroz svoju glazbu u kojoj pjeva o svom obraćenju Bogu. Veliku pozornost među kršćanima je izazvao i njegov album ”Jesus is King”. Prije godinu dana je istaknuo kako ga je Isus iscijelio od mentalne bolesti.

“Sada moramo ispuniti obećanje Amerike vjerovanjem u Boga, ujedinjenjem naše vizije i gradnjom naše budućnosti. Kandidiram se za predsjednika Sjedinjenih Država”, napisao je West na Twitteru uz emoji američke zastave i hešteg #2020VISION.

Kanye West je još u kolovozu 2015. godine, prihvaćajući MTV-ovu nagradu, u 11-minutnom govoru spomenuo je da će se kandidirati za predsjednika 2020. godine.

“Da, kao što ste već mogli pretpostaviti do ovog trenutka, odlučio sam se 2020. godine kandidirati za predsjednika”, rekao je tada West.

VIDI OVO: Kanye West: ”Želim svima pokazati što je Isus učinio za mene”

Iako priznaje svoj status političkog novaka i nedostatak planova za pitanja poput vanjske politike, izrazio je podršku molitvama u školama, protivljenju pobačaju i smrtnoj kazni.

Kanye West smatra da se Amerika treba vratiti Bogu

U svom govoru je napomenu da se Amerika treba vratiti Bogu, te vratiti Boga u sve organizacije i škole. Pozvao je naciju da se moli za iscjeljenje po pitanju rasizma, a za koje vjeruje da je Bog već započeo.

Inače, najnovija objava američkog repera izazvala je lavinu reakcija među njegovih 29 milijuna pratitelja.

Elon Musk, izvršni direktor Tesle, podržao je njegovu objavu na Twitteru. “Imaš moju punu podršku”, napisao mu je Musk.