Naslovnica Novosti Svijet Kanye West ispred 12.000 studenata: “Vjerujem da je Isus umro za moje...

Kanye West ispred 12.000 studenata: “Vjerujem da je Isus umro za moje grijehe”

Kanye West i njegov Sunday Service zbor, ovog vikenda nastupili su na konferenciji za mlade pod nazivom ”Snaga za stajati”, koja se održavala u Pigeon Forgeu.

West je iskoračio na pozornicu i na snažan način izgovorio stihove iz “Jesus is King”, “Follow God” i “Closed on Sunday.”.

Dok je stajao ispred više od 12.000 studenata, West je izjavio: „Vjerujem da je Isus umro za moje grijehe. Bilo je vrijeme kada me je sotona posjedovao“, izvještava The Christian Post.

„Vjerujem da je Isus umro za moje grijehe. Bilo je vrijeme kada me je sotona posjedovao“, izjavio je West ispred 12.400 studenata koji su se okupili na konferenciji ”Snaga za stajati”.

„Znate li Radosnu vijest? Isus može spasiti bijednika kao što sam ja“, nastavio je. Zajedno sa zborom otpjevao je riječi: „Podižem ruke Tebi Oče, podižem“.

Događaju su prisustvovala velika imena iz kršćanskih sfera, no nakon što je Kanye najavio dovođenje svog Sunday Service zbora, zanimanje se daleko povećalo, a kapaciteti događanja popunili su se u kratkom vremenu.

VIDI OVO: Justin Bieber, Kanye West: Kako gledati na obraćenje slavnih osoba?

Drugi koji su nastupali bili su Hillsong Young & Free, Lecrae i Jonathan Edwards.

Od 1994 Scott Dawson i njegova organizacija ”Evanđeosko udruženje Scott Dawson” održavaju ”Snagu za stajati” u Pigeon Forgeu.

Dawson je objasnio kako je o konferenciji razgovarao s Westom prije deset tjedana nakon što se ukazala potreba za zamjenom Johna Crista, bivšeg voditelja konferencije.

Rekao je kako neki ljudi sumnjaju u Westovo obraćenje na kršćanstvo, no kako je on siguran da je West vjernik.

„Ne znam što će se dogoditi u ovome životu. Ne znam što će se dogoditi u mom životu. Ne znam što će se dogoditi u vašem životu. No čvrsto sam uvjeren da razgovaram s bratom u Kristu“, rekao je Dawson.

VIDI OVO: Kanye West: od ”Ja sam Bog” do ”Isus je Kralj”

Za vrijeme trodnevne konferencije okupilo se 17.000 studenata, što je najviše dosad. Dawson je rekao kako je u prvoj noći događaja više od 400 studenata svoj život predalo Kristu.

„Drago nam je što smo bili u mogućnosti, zahvaljujući Bogu, imati kulturnu ikonu kao što je Kanye West kako bi djelovala transformacijska moć evanđelja“, rekao je Dawson.

Kanye i njegova gospel skupina popunjavaju naslovnice nastupima u mjestima kao što su Coachella, Lakewood crkva sa Joelom Osteenom i najnovijim nastupom u Lincoln centru s operom pod nazivom ”Marija”, koja opisuje Isusovo rođenje iz perspektive Isusove majke.

NAJNOVIJI ČLANCI