Katolička crkva poduzima sve koraka kako bi se obuzdalo širenje koronavirusa u Italiji. 

Talijanska biskupska konferencija otkazala je održavanje misa tijekom radnih dana u područjima sjevera zemlje zahvaćenim izbijanjem koronavirusa.

Odgovarajući na dekret koji je u srijedu objavio premijer Giuseppe Conti, najavljujući nove mjere usmjerene na obuzdavanje koronavirusa, biskupska konferencija (CEI) u četvrtak je izdala vlastito priopćenje pozivajući crkve da ne priređuju misna slavlja radnim danima u sjevernim regijama Lombardija, Veneto i Emilija Romagna, kao i provincijama Savona, Pesaro i Urbino.

„Crkva u Italiji dijeli situaciju neugode i patnje u zemlji i poduzima odgovorne korake na način da obuzda širenje virusa“, kaže se u priopćenju.

VIDI OVO: Glavni simptomi koronavirusa: Evo po čemu možete otkriti zarazu

U međuvremenu, u Rimu, u kojem je do sada zabilježen relativno mali broj slučajeva koronavirusa, Katolička crkva obustavila je sve ne-sakramentalne pastoralne aktivnosti najkasnije do 15. ožujka, tražeći da ljudi da se drže na sigurnoj udaljenosti barem metar jedan od drugog. Za rimske župe otkazane su sve nastave vjeronauka, tečajevi za pripremu braka i hodočašća.

Reakcija Katoličke crkve na izbijanje koronavirusa ostavila je neke zbunjene zbog kršćanskog nauka i primjerice djelovanja Crkve tijekom epidemije kuge.

VIDI OVO: Talijanski liječnici otkrili pravu istinu o koronavirusu: Ne žele više šutjeti

„Nekad, za vrijeme epidemija, Crkva je organizirala devetnice i procesije u svrhu božanske zaštite, danas su crkve zatvorene. Ne idemo na misu pa se predajemo izolaciji“, napisao je u četvrtak talijanski povjesničar Franco Cardini u talijanskom dnevniku La Stampa.

Slično tome, nedavno je u časopisu Wall Street Journal kolumnistica rekla da je odgovor Crkve na izbijanje koronavirusa „podcjenjujući“, dodajući da „svećenstvo ne udovoljava potrebama vjernika usred ove krize“, prenosi Tribun.