Kćeri priredile nezaboravno iznenađenje ocu s neizlječivim rakom kostiju
Foto: Facebook

„Naša pomoć dolazi od Gospoda“, napisala mi je Ashley Wood u podužoj poruci na Messengeru. „Nakon što zgrabite Njegovu ruku, On vas izvuče iz rupe, na svjetlost i udahnjuje snagu izravno u vaša ispuhana pluća“.

Kada sam prvi puta razgovarao s Ashley, njezin muž Mark, s kojim je u braku 17 godina, imao je dobre i loše dane. U listopadu 2017., dijagnosticiran mu je neizlječiv i vrlo rijedak oblik raka kostiju; Ewingov sarkom. Danas se više ne radi o danima, već o trenucima radosti koje prekidaju sati patnje.

Par iz Louisiane, kao i njihove tri kćeri, s vremena na vrijeme osjećaju kao da sve više tonu u rupu beznađa, no tračak svjetlosti ostaje jer je „Bog naše utočište na svakom koraku ove noćne more“, kaže Ashley.

VIDI OVO: Otac u bolničkoj sobi priredio predivno iznenađenje kćerki nakon njezine kemoterapije

Obitelj Wood prvi puta je osvojila pozornost u rujnu, kada je Ashley na Facebook objavila fotografije dviju njihovih kćeri; 16-godišnje Aidan i 14-godišnje Adyson u vjenčanim haljinama zajedno s njihovim ocem. U opisu albuma, napisala je „Vrijeme premotano unaprijed“.

Gepostet von Ashley Wood am Montag, 7. Oktober 2019

„Bez riječi sam. Suze cure niz moje lice. Ovo je najljepša, najdirljivija stvar koju sam dosad vidjela“, glasi jedan komentar. „Ne poznajem vašu obitelj, no molim Boga da bude s vama u ovim teškim vremenima“.

Ashley je rekla kako želi da njezine dvije kćeri (najstarija Alexis je već udana) znaju kako bi to izgledalo kada bi njihov tata bio u njihovim vjenčanjima te da je željela za Marka da ih vidi u tim haljinama, koje je kupio obiteljski prijatelj koji je saznao za Ashleyin plan na Facebooku.

Gepostet von Ashley Wood am Montag, 7. Oktober 2019

Odande, svi detalji počinju savršeno pristajati; očigledan znak Božjeg djelovanja, prema onome što Ashley kaže.

„Prijatelj cvjećar napravio im je bukete, drugi prijatelj se ponudio kako bismo kod njega došli zbog lijepe lokacije, gdje bi mogao fotografirati ovaj događaj kao da se radi o pravim vjenčanjima, a koordinatorica hospicija dogovorila je frizerke koje bi uredile njihovu kosu“, objasnila je Ashley.

„Vidjevši Markove oči koje su zasjale dok su njegove dvije kćeri imale na sebi vjenčanice prizor je koji nikada neću zaboraviti“, dodala je Ashley.

Gepostet von Ashley Wood am Dienstag, 3. September 2019

„Željeli smo dati nadu onima koji se mogu nalaziti u sličnoj situaciji i pokazati im što je Bog sve učinio te da to slično može učiniti i za njih u njihovim najtežim situacijama“, objasnila je razlog postavljanja fotografija simuliranog vjenčanja na Facebooku. „Samo Bog može slomljene stvari učiniti prekrasnima“.

VIDI OVO: Mladenka priredila divno iznenađenje ocu koji je umirao od raka

Bog i njegovi ljudi bili su dobri prema obitelji Wood. Osim sve podrške koju su dobili kako bi izveli fotografiranje simuliranog dana vjenčanja, potpuni stranac obratio se putničkoj agenciji i platio posljednji godišnji odmor kojeg će obitelj moći imati s Markom na Mauiju. „Ta iskustva su prekrasno Božje svjedočanstvo“, rekla je Ashley.

Kroz ova iskustva, naučili su kako patnja nije odsutstvo vjere. Umjesto toga, patnja je ono što im daje snagu da izdrže, da nastave dalje i da vjeruju Bogu unatoč slomljenosti ovog svijeta i boli koja često ide zajedno u paketu. Bol je ono što se povećava kako dani prolaze.

Ashley, njezine kćeri i Mark uvidjeli su da ne postoji nešto kao ”savršeni kršćanski život” s ove strane neba. No kao i što je pokojni C. S. Lewis pisao „Gospodin se pokazuje usred naših patnji i evanđelje sija usprkos njoj“.

„Činimo djela Kraljevstva kada našu slomljenost dijelimo kroz prizmu Evanđelja“, rekla je Ashley. „A to je, prijatelji moji, naša jedina namjera“.

Autor: Tré Goins-Phillips; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Faithwire.com