Naslovnica Svjedočanstva Životne priče Kći je žrtvovala 65% svoje jetre kako bi njezin tata alkoholičar preživio

Kći je žrtvovala 65% svoje jetre kako bi njezin tata alkoholičar preživio

31-godišnja kći je odlučila da će biti ta koja će žrtvovati svoju jetru kako bi tata preživio.

Nakon godina alkoholizma, Anthony DeAngelis je bio na rubu smrti i trebala mu je transplantacija jetre. Donor je bila njegova kći koja je žrtvovala dvije trećine svoje jetre kako bi tata dobio drugu priliku.

Kao i mnogi, Anthony je počeo piti iz društvenih razloga, no je tijekom vremena preraslo u problem s alkoholom.

„Ponekad bih završio sam i pio samo da utrnem“, rekao je.

Anthonyjev problem nije bio očigledan, obitelj ga je opisala kao alkoholičara koji je sve obavljao normalno, pa dugo vremena nije bilo jasno da je ovisan.

Zbog toga što mu jetra nije mogla čistiti toksine iz krvi, Anthonyju su počele opadati funkcije mozga, teško je hodao i izgubio je doticaj sa stvarnošću.

VIDI OVO: Kako alkohol utječe na srce? Znanstvenici objavili šokantnu fotografiju!

Liječnici su mu rekli da je potrebna transplantacija jetre, ali zbog duge liste čekanja, to je bilo teško za postići.

Bilo je potrebno pronaći živućeg donora jetre. U tom slučaju, liječnik uklanja dio zdrave jetre iz živog donora koji je obično član obitelji ili prijatelj. Taj se dio jetre zatim prenosi bolesniku.

Donor jetre oporavlja se od 3 do 6 tjedana, što znači da će njegova jetra izrasti i ponovno funkcionirati na normalan način.

Za donora jetre potrebno je: biti općenito zdrav, imati 20-60 godina, imati istu krvnu grupu kao pacijent, imati ispravne razloge za donaciju.

Foto: Anthony DeAngelis

Anthony je u bolnici čekao svog anđela čuvara i nije znao što ga sutra čeka: „U svojim trenucima svijesti, koji su bili rijetki, pripremao sam se za smrt“.

Taj je anđeo čuvar ubrzo i stigao, bila je to njegova kći Alyssa.

VIDI OVO: Je li grijeh piti alkohol?

On nije ni znao da je svo troje njegove djece prošlo testove kako bi bili donori jetre, ali Alyssa, koja ima 31 godinu, je odlučila da će biti ta koja će žrtvovati svoju jetru kako bi tata preživio.

Iako je alkoholizam narušio njihov odnos, Alyssa nije bila ljuta ili ogorčena: „Vidjela sam koliko je teška ova situacija bila za moju mamu koja je osjećala teret svega. Volim svoju obitelj i ako imam priliku da im pomognem, zgrabit ću ju.“

Foto: Anthony DeAngelis

Naravno, tu su bili i neki uvjeti. Alyssa je tati rekla: „Tata, od tebe imamo neka očekivanja ako ovo napravimo. Mali si se opustio, vrijeme je da vratiš svoj život.“

Operacija je prošla uspješno i oboje se oporavljaju. Sa 73 godine i novim životom, Anthony je dokaz da postoje druge prilike. Događaj je produbio njihovu povezanost: „Na Alyssu gledam kao na svog anđela čuvara. Uvijek je prema meni bila kao anđeo, ali sada mi je spasila život“, rekao je Anthony.

Ali produbio se i njegov duhovni život: „Mislim da je vjera bila uvelike zaslužna za moj oporavak. Imam prijatelje koji su se cijelo vrijeme molili za mene“, rekao je.

VIDI OVO: 6 znakova da vaša jetra pati zbog nezdravog načina života

Život se okrenuo i mami koja je rekla: „Kao da sam ponovno dobila svog muža, to je čudo“.

Foto: Peter Ackerman

„Uvjeren sam doista: ni smrt ni život, ni anđeli ni vlasti, ni sadašnjost ni budućnost, ni sile, ni dubina ni visina, ni ikoji drugi stvor neće nas moći rastaviti od ljubavi Božje u Kristu Isusu Gospodinu našem.“ (Rimljanima 8, 38-39)

NAJNOVIJI ČLANCI