Kina namjerava oduzimati djecu kršćanskim roditeljima te im je zaprijetila slanjem djece na posebne ”kampove za preodgoj”, o čemu izvještavaju izvješća koja dolaze od strane članova lokalnih crkava u zemlji. 

Član kineske ”Early Rain Covenant” crkve opisao je intenzivne progone kršćana od strane komunističke partije, rekavši da su vlasti zaprijetile članovima crkve oduzimanjem djece i slanjem na kampove za preodgoj. Drugima je rečeno da bi im se djeca koju su posvojili mogla prisilno oduzeti, prenosi Christian Today.

Kina nastavlja zlostavljati i progoniti članove crkve

Liao Qiang, član crkve u Chengduu, izjavio je za ICC da je njihova crkva u prošlosti zatvorena od strane vlasti, kao i to da je njihov pastor Wang Yi 2018. godine bio u zatvoru. No, unatoč ovome, vlada nastavlja zlostavljati i progoniti članove crkve. 

Qiang je sam bio prisiljen pobjeći iz Kine i sada živi s obitelji na Tajvanu. To je uslijedilo nakon ”bezgraničnog progona” od strane kineske komunističke partije. 

VIDI OVO: Kineski kršćani: Vlada pokušava ukloniti naše vjerovanje i želi postati Bog umjesto Isusa

Vlasti prijete kršćanskim roditeljima i njihovoj djeci

Izjavio je: „Ne samo da nama, normalnim odraslima, normalnim članovima crkve prijete, već prijete i našoj djeci. Neki od naših članova posvojili su djecu, no Partija prisilno djecu vraća njihovim originalnim obiteljima. To je glavni razlog zbog kojeg smo pobjegli iz Kine, jer ne možemo biti sigurni da i našu posvojenu djecu Partija neće oduzeti“. 

U prošlosti, ICC je prijavio da su vlasti u Kini prisilno oduzeli djecu od članova crkve Peija Wenjua i Jing Jianan. Kineske vlasti govore da je razlog oduzimanja djece taj što su djeca ”zarobljena zlom religijom”. 

Qiang također opisuje kako je nekim roditeljima u Kini vlast zapovjedila neka ne šalju svoju djecu u škole koje vode kršćani. Drugima je rečeno da će njihova djeca biti odvedena u kampove za preodgoj. 

Rekao je: „Najveća pomoć jest ako prijavimo te progone. Redovito prijavimo. Ne kažemo da američka vlada treba pritisnuti kinesku. To nije ono čemu se nadamo. Ono čega se komunistička partija najviše boji je otkrivenost. Oni se boje transparentnosti. Ne želimo da se izvrši pritisak na partiju, jer će se u tim slučajevima progoni samo pojačati. Što su gori odnosi između Kine i SAD-a, to partija progoni više kršćana“.

VIDI OVO: Kineske vlasti tijekom pandemije uklanjaju križeve s kršćanskih crkava

Qiang kaže da se brutalni kineski režim nada da će moći upotrijebiti progone kao alat za pregovore sa Zapadom u pogledu trgovine. Qiang kaže da komunistička partija igra na kompromise, jer oni znaju da je Amerikancima stalo do religijskih sloboda. Po toj logici, ako bi Kina napravila koncesiju u pogledu religijskih sloboda, Amerika bi trebala vratiti koncesijom u pogledu trgovine. 

Kršćani nisu sigurni u Kini

Regionalna voditeljica za ICC, za jugoistočnu Aziju, Gina Goh, napisala je u izvještaju: „S obzirom na povećane progone protiv crkava, koje sada otvoreno progoni država, kršćani više nemaju sigurni mjesto u Kini. Gotovo svaka provincija u Kini bilježi porast progona, a posebice provincije Henan i Anhui, koje su zabilježile veliki broj brutalnih progona kršćana“. 

Goh nastavlja: „Na tisuće križeva skinuto je od 2018. Neke crkve su srušene. Pogoršani američko-kineski odnosi mogli bi samo pojačati progone protiv crkava u ovoj godini“.