Vlasnik internetske knjižare u Kini koja prodaje knjige kršćanske tematike osuđen je na 7 godina zatvora i 30 000 dolara (oko 200 000 kuna) kazne zbog upuštanja u „ilegalan posao“.

Radi se o Chen Yu, u gradu Zhejiang, koji je prodavao kršćanske knjige koje je uvozio iz SAD-a, Tajvana i drugih država. Osuđen je prošlog tjedna. Zaplijenili su mu mobitel, kao i gotovo trinaest tisuća knjiga kršćanske tematike.

Policija je navodno pokrenula istragu s ciljem pronalaska tko su bili kupci ovih knjiga. Kineske vlasti ne toleriraju religiju bilo koje vrste.

Gina Goh, voditeljica kršćanske udruge koja vodi računa i upozorava o ovakvim događajima, kaže da je kineska Komunistička partija „u sve većem strahu od svega što je povezano s religijom, od vjerskih simbola, pjesmi, knjiga“.

Isto je tako rekla da ovo uhićenje, kao i ranije uhićenje pastora Wang Yi-a koji je osuđen na 9 godina u zatvoru, „ukazuje da se represija protiv kršćanstva samo povećava“, prenosi Christian Post.

VIDI OVO: Kineski kršćani: Vlada pokušava ukloniti naše vjerovanje i želi postati Bog umjesto Isusa

Kineski kršćani
Snimka zaslona

Kineske vlasti žele ograničiti širenje kršćanstva

Kineska komunistička partija želi ograničiti širenje kršćanstva i bilo kakve druge vjerske zajednice. Prošle je godine pritvoren Zhang Xiaomai zbog sumnje na „ilegalne poslovne radnje“, a optužen je da je u inozemstvu kupovao knjige vjerske tematike i prodavao ih ilegalno u državi.

Nakon toga, policija je istražila tko je kupovao knjige i zaplijenila ih. Ljudi koji kupuju ove knjige istinski su vjernici, a država ih nadgleda da bi kontrolirala širenje kršćanske vjere.

U travnju 2018. godine kineske su vlasti zabranile internetsku prodaju Biblije. Biblija se u Kini može kupiti samo preko trgovina koje nadgleda država.

Kineske su vlasti također u kampanji protiv vjerskih simbola. Samo u 2020. godini, preko 900 križeva je skinuto s crkvi koje, inače, strogo nadgleda država.

U nekim je provincijama ljudima naređeno da skinu slike Isusa i zamijene ih sa slikom Maoa ili Xi Jinpinga, trenutnog glavnog tajnika Komunističke partije Kine. 

Kina je svrstana kao jedna od najgorih država u svijetu glede progona kršćana i vjerskih sloboda.