Kina špijunira i provjerava učitelje kako ne bi spominjali Boga, tvrdi izvješće Centra za studije novih religija Bitter Winter.

Ovaj centar za studije novih religija je organizacija za ljudska prava koja se usredotočuje na zlouporabe režima Kineske komunističke partije.

Prema njihovom izvješću, kineske vlasti nadgledat će učitelje i pobrinut će se da se suzdrže od spominjanja bilo čega što se tiče demokracije, slobode, religije ili Boga.

Izvješće također kaže da se vjeroučitelji već smatraju prijetnjom kineskoj komunističkoj partiji samo zato što su religiozni, bez obzira na to što podučavaju.

Isti se poziva na pritužbe više učitelja na fakultetima i u osnovnim školama. Učitelji su bili anonimni, tako da ih kineska komunistička partija ne može pronaći i progoniti zbog izjašnjavanja o režimskom postupanju prema vlastitim građanima.

VIDI OVO: Kineske školarce uče da mrze Boga, a da je kršćanstvo ”zli kult”

Jedna je učiteljica primijetila da su ih “promatrali tijekom svakog predavanja”. Već su brojni prosvjetni radnici kažnjeni zbog toga što nisu odlučno podučavali propagandu kineske Komunističke partije.

Ovo nije prvi put da Kina cenzurira ili napada kršćane. Christian Headlines nedavno je izvijestio da je kineska komunistička partija zatvorila crkvu s 1.500 članova nakon što je crkveno vodstvo odbilo instalirati nadzorne kamere u svojoj crkvi.

Vlasti su također zaplijenile ono što su nazvali “ilegalnim promotivnim materijalom”, a koji je vjerojatno uključivao uglavnom Bibliju i drugu kršćansku literaturu.