Naslovnica Novosti Svijet Kineska doktorica: Imam dokaze da je COVID-19 proizveden u laboratoriju

Kineska doktorica: Imam dokaze da je COVID-19 proizveden u laboratoriju

Doktorica Li-Meng Yan, poznata kineska virologinja, koja se navodno skrivala iz straha za svoju sigurnost ponovo je izašla u javnost kako bi potvrdila da ima znanstvene dokaze da je COVID-19 proizveden u laboratoriju u Kini.

Znanstvenica koja kaže da je prošle godine izvršila neko od najranijih istraživanja COVID-19, komentirala je to tijekom intervjua za britansku emisiju Loose Women.

Na pitanje odakle potiče smrtonosni virus koji je usmrtio više od 900.000 diljem svijeta, dr Yan – govoreći putem videoveze s tajne lokacije – odgovorila je:

„Dolazi iz laboratorija – laboratorija u Wuhanu i laboratorij kontrolira kineska vlada“.
Inzistirala je da su široko rasprostranjeni izvještaji da je virus porijeklom prošle godine s tržnice u Wuhanu u Kini “dimna zavjesa”.

„Prva stvar je tržište mesa u Wuhanu… je dimna zavjesa i ovaj virus nije iz prirode“, tvrdila je Yan, objašnjavajući da je „svoju obavještajnu informaciju dobila od CDC-a u Kini, od lokalnih liječnika“.

VIDI OVO: Mnogi vjeruju da je koronavirus proizveden u ovom laboratoriju

Virologinja je ranije optužila Peking da je lagao kada je saznao za virus i da je opsežno zataškavao njen rad.

Yan je dodala – „Bilo tko, čak i ako nemate znanje iz biologije, možete ga pročitati, a možete i sami provjeriti, identificirati i verificirati.“

„Ovo je kritična stvar za nas da znamo porijeklo virusa“, rekla je Yan i naglasila: Ako ne, ne možemo je nadvladati – svima će biti opasno po život.“

Rekla je da izlazi sada u javnost, jer „znam ako ne kažem istinu svijetu, požalit ću“, dodala je ona.

Yan je također tvrdila da su prije bijega iz Kine njene informacije izbrisane iz vladinih baza podataka.

NAJNOVIJI ČLANCI