Kineski grad nudi nagradu od 1500 dolara za odavanje kršćana

Kineski grad Guangzhou nudi nagradu od 1500 dolara građanima koji su spremni odati ”ilegalne religijske aktivnosti” kršćana.

Kineska vlada povećava pritisak nad kršćanima tako što nagrađuje građane koji prijave kršćane vladi. Guangzhou je postao grad koji je odlučio ponuditi 1500 dolara bilo kojem kineskom građaninu koji prijavi „ilegalne religijske aktivnosti“ kao što su skrivene crkve ili proučavanje Biblije.

Prema jednim kineskim novinama, najveći pritisak i progon vrši se nad protestantskim crkvama, budističkim hramovima i muslimanskim džamijama koje vlada ne odobrava.

PROČITAJTE: Horor kršćana u Kini: Vlasti ih progone, muče i zatvaraju crkve

Ne samo da građani koji dojave vjernike mogu zaraditi od 5000-10000 jena za prijavu religijskog vođe, nego mogu zaraditi 3000-5000 jena za prijavu strane religijske skupine te 100-3000 jena za prijavu religijskih okupljanja.

Ying Fuk-Tsang, direktor Divinity škole u Hong Kongu rekao je da je progon još veći nego ljudi misle te da dozvoljava strogu društvenu kontrolu.

„Na ovaj način stopa preživljavanja kućnih crkvi će biti smanjena“, rekao je, „Ne samo da će se morati baviti progonom od strane države nego prijetnja postaju i njihovi susjedi“.

U posljednjoj godini kineska vlada počela je žestoko progoniti sve oblike kršćanstva te daje više slobode službenicima koji želi svoju moć nametnuti onima koji prakticiraju vjeru te koji žele ukinuti manja okupljanja dok strogo kažnjavaju sve kršćane, prenosi Faithwire.