Kinez poznat po svojim uličnim evangelizacijama je nastavio neustrašivo propovijedati evanđelje i policajcima koji su ga uhitili. 

Chen Wesheng ide u Xiaoqun crkvu u provinciji Hunan u Kini. On je navodno započeo evangelizatorsku aktivnost zbog koje je završio u zatvoru. Chia Aid tvrdi da je 3.8. policija uhitila Chena i pritvorila ga na deset dana, javlja Christian Post

Dok Chen propovijeda na ulicama, često nosi i drveni križ za sobom na kojem piše „Slava našem Spasitelju“ i „Pokajte se i vjera će vas spasiti“. Chen vrlo često propovijeda. Zbog toga je i vrlo često u policiji. No, čak i kada ga policija privede on neprestano dijeli evanđelje, a  policajcima koji su ga uhitili te dok je u zatvoru. Navodno su vlasti nedavno zaplijenile njegov križ. 

Postoje i snimke na kojima se vidi kako Chen dijeli evanđelje na ulici. On bi postavio maleni štand i propovijedao evanđelje preko megafona. 

Na drugim snimkama se može vidjeti kako propovijeda evanđelje policajcima – govori im da je dar vječnog života u Kristu i da vjera u Isusa „nije zbog novca“. 

Kineski propovjednik
Foto: China Aid

VIDI OVO: Kineski kršćani: Vlada pokušava ukloniti naše vjerovanje i želi postati Bog umjesto Isusa

Trenutna situacija u Kini nije dobra za kršćane. Komunistička partija proganja kršćane u Kini. Policija upada u mnoge kuće i zatvara kršćane te je čak zabranjena evangelizacija izvan registriranih vjerskih online stranica.

Postalo je vrlo teško propovijedati, a oni koji obznane svoju vjeru često bivaju zatvoreni ili zlostavljani. Chen je samo jedna od mnogih kršćanskih žrtava. Sve je to posljedica nastojanja kineskog predsjednika Xi Jinpinga da iskorijeni religiju i uspostavi veću kontrolu nad ljudima i njihovim životima. 

Ta supresija religije dovela je do zatvaranja i uništavanja crkvi i mjesta štovanja, uhićenja kršćana i društvenog pritiska. 

No, unatoč svemu tome, u Kini živi oko 100 milijuna kršćana te broj svakim danom raste. Pomolimo se da ostanu snažni u vjeri.