Ukrajinska klinika za surogatstvo daje popust na djecu tijekom Crnog petka

Ovih je dana na Internetu osvanuo neobičan oglas: BioTexCom, klinika za surogatstvo iz Ukrajine, nudi kupcima popust na svoje usluge koje djecu tretiraju kao robu.

“Požurite i ostvarite popust na surogatske pakete”, piše na web stranici klinike, koja se predstavlja kao “centar za ljudsku reprodukciju”. Klinika, naime, daje popust od 3% na pakete za surogatstvo u razdoblju od 15. studenog do 26. studenog, odnosno tijekom Crnog petka.

Riječ je o legalnoj prodaji beba

Klinika na svojoj web stranici nudi korisnu grafiku kako bi objasnila što bogati ljudi moraju poduzeti da kupe dijete, od donošenja odluke do “odlaska kući kao sretna obitelj”. Majka njihovog djeteta, žena koja nosi dijete devet mjeseci, ne može potraživati nikakva prava na dijete, jer služi kao “maternica za iznajmljivanje”. Nakon poroda, u rodni list se kao majka i otac navode “majka i otac” koji su platili uslugu, pod uvjetom da je jedno od njih doniralo ili spermij ili jajnu stanicu.

Riječ je o legalnoj prodaji beba
Foto: Pexels

Komercijalno surogat majčinstvo je rastuća industrija. Legalno je u Ukrajini, Gruziji i u nekoliko država u Americi. Indija ima najveću komercijalnu industriju surogat majčinstva na svijetu, a surogatstvo vole i poznati ljudi, poput Kim Kardashian, koja je također platila drugoj ženi da nosi dijete za nju.

VIDI OVO: Kako se surogat majke osjećaju kada se moraju odvojiti od djeteta? Ove tri majke će vam objasniti

Rastući trend surogatstva je samo još jedna mračna strana u našem društvu. U velikoj većini slučajeva, žene koje trpe surogat trudnoću – bilo da žive u centru Los Angelesa ili nekom selu u Ukrajini – to čine zato što očajnički trebaju novac, a ne zato što žele donijeti radost bogatim strancima. Njihove maternice su na prodaju.