Knjižnica u Velikoj Britaniji zabranila biblijske priče za djecu
Foto: Pixabay

Jedna je knjižnica u Velikoj Britaniji zabranila igraonicu u kojoj su volonteri pjevali djeci biblijske priče.

Grupa imena Noah’s Ark (Noina Arka) dolazila bi u West Sussex i pjevala pjesme koje opisuju biblijske događaje. Grupa je zabavljala djecu čak 8 godina, nakon čega su dobili neugodnu vijest.

Glasnogovornik grupe je rekao: „Žalosni smo što je naš angažman u knjižnici završio nakon osam godina. To je bila besplatna grupa koju su lokalni stanovnici voljeli. Međutim, poštujemo odluku knjižnice i nastavit ćemo raditi sve što je u našoj moći da služimo našoj lokalnoj zajednici.

Gradsko je vijeće West Sussexa otkazalo ove aktivnosti za djecu nakon što su se roditelji požalili da im djeca pjevaju pjesme o Bogu, prenosi Daily Mail.

No mnogi su roditelji i uzrujani što više neće biti pjevačke grupe u knjižnici: „Šokiran sam. Svijet je poludio. Valjda je u redu da djeca stalno slušaju vulgarnosti koje se svuda puštaju.“ Drugi je komentar glasio: „Ovo nije normalno, moja su djeca oduvijek voljela pjevati s njima. Ovi volonteri odvajaju svoje vrijeme kako bi napravili nešto lijepo za lokalnu djecu. Ako se ljudima ne sviđa, neka ne idu!“

Vijeće je reklo kako su zahvalni za aktiviranost grupe Noah’s Ark, ali kako će osoblje knjižnice preuzeti pjevanje: „Vrlo smo zahvalni grupi na njihovoj podršci no djelovali smo po reakcijama roditelja i odlučili da se ove pjesmice usklade s drugim pjesmicama u našim knjižnicama koje vodi osoblje knjižnica.“

„Obitelji će i dalje moći sudjelovati u vjerskim aktivnostima u knjižnici i osoblje će ih rado uputiti kako se mogu priključiti“.


Grupa Noah’s Ark na svojim web-stranicama objašnjava kako „Sve grupe nastoje stvoriti siguran okoliš u kojem se pruža podrška roditeljima i skrbnicima a djeci se daje puno prilike za zabavu.“

Dok se u Velikoj Britaniji polako zabranjuju pjesmice o Božjoj dugi, druge knjižnice idu putem SAD-a te uvode sadržaj koji promovira agende LGBTQ pokreta.