Mnogi ljudi kažu „Volim Boga” kako bi izrazili dobre osjećaje o Bogu, ali Isus je učio da samo oni koji poštuju Božje zapovijedi zapravo istinski vole Boga. Kojim onda djelima možemo pokazati da volimo Boga? 

Često se molite. Isus je učio da je česta molitva ključna za kršćanski život. No, kada se molimo s krivim motivima, onima koji se usredotočuju na ono što mi želimo umjesto na ono što Bog želi – onda ne izražavamo ljubav prema Njemu. Prava molitva teži otkrivanju Božjeg uma kako bi izvršili Njegove motive. Ta vrsta molitve, potkrijepljena poniznim djelom, govori „volim Te” Bogu. 

VIDI OVO: DJELO GOSPODNJE: 4 stvari koje Bog od vas očekuje

Redovno čitate Bibliju. Budući da je Isus definirao ljubav kao poslušnost, ključno je da čitanje Pisma bude popraćeno i primjenom. Inače smo mi samo slušatelji Riječi (Jakov 1,22). 

Služite u crkvi i zajednici. Ako mi sami odlučujemo kako ćemo služiti umjesto da slušamo Gospodinove upute, naš trud su samo dobra djela umjesto izraza ljubavi Bogu. 

Božja ljubav za nas demonstrirana je kroz poslanje Njegovog Sina Isusa (1. Ivanova 4,9-10). Naše slaganje s Božjom objavljeno voljom otkrit će koliko duboko marimo za Njega. Poduzmite korake svaki dan kako biste pokazali Bogu svoju ljubav. 

Autor: Charles Stanley; Izvor: Intouch.org