U ovom trenutku, dragi čitatelju, ma koliko da si grešan, pokaj se, Krist ima moć da ti oprosti — tebi i još milijunima takvih kao što si ti. 

”…Sin Čovječji ima vlast na zemlji otpuštati grijehe!” (Matej 9,6)

Jedno od najvećih umijeća Velikog Liječnika je da ima moć opraštati grijehe. Kada je živio na zemlji, dok još nije bilo isplaćeno naše otkupljenje, dok još Njegova krv nije bila prolivena na pomirilište, već tada je imao moć opraštati grijehe. Zar da nema moć sada kad je umro i uskrsnuo?

Kako mora da je velika moć u Njemu kad je isplatio do posljednjeg sve dugove svog naroda! Sad ima neograničenu moć jer je okončao bezakonje i učinio kraj grijehu. Ako sumnjaš u ovo — pogledaj na Uskrslog. Pogledaj ga u blistavom, uzlaznom sjaju uzdignutog Bogu s desne strane.

Čuj kako zagovara pred Ocem vječnosti, ukazujući na svoje rane, ističući zasluge svojih svetih muka! Kakva je to moć opraštanja! ”Uzašavši na visinu dade dare ljudima”. ”Uzvišen je da dade pokajanje i oproštenje od grijeha”. Najkrvaviji grijesi su oprani Njegovom svetom krvlju.

VIDI OVO: Bog oprašta grijehe, no nešto svi moramo znati

U ovom trenutku, dragi čitatelju, ma koliko da si grešan, pokaj se, Krist ima moć da ti oprosti — tebi i još milijunima takvih kao što si ti. Jednom riječju će to učiniti. Ne mora više ništa drugo biti učinjeno da stekneš oproštenje, cijelo djelo izmirenja je već svršeno.

On ti može, kao odgovor na tvoje suze, danas oprostiti grijehe i učiniti da to spoznaš. On može tvojoj duši dati mir s Bogom koji nadilazi svako razumijevanje, koji proizlazi iz potpunog oproštenja svih tvojih bezakonja.

Možeš li to vjerovati? Nadam se da vjeruješ. Želim da sada iskusiš Isusovu moć opraštanja grijeha! Ne gubi vrijeme, požuri Liječniku duše i svesrdno ga zamoli:

Isuse! Gospodaru! Čuj moj vapaj; spasi me, iscijeli svojom riječju; pred tvojim nogama ležim, priznajem krivicu. Ti si moj šapat čuo!”

Autor: Charles Spurgeon