Jeste li ikada razmišljali koliko je velik grijeh Božjeg naroda? Pomislite kako su Bogu mrski tvoji i moji prijestupi. Oni su se s vremenom nagomilali. Koliko grijeha ima u životu jednog čovjeka!

Pokušaj pomnožiti grijehe samo jednog kršćanina s brojem spašenih ljudi »koje ne može nitko izbrojiti« i tako ćeš donekle shvatiti mnoštvo bezakonja od onih za koje je Isus prolio svoju krv.

Ali doći ćemo do punije spoznaje o veličini grijeha prema količini lijeka koji je primijenjen. To je oprost Isusa Krista, jedinorođenog, ljubljenog Božjeg Sina! Anđeli stavljaju svoje krune pred Njega! Svi zborovi nebeskih pjevača sakupljaju se oko Njegovog slavnog prijestolja — »Boga iznad svega, blagoslovljenog od vijeka!« A ipak, On je uzeo na sebe obličje sluge, bio je bičevan, ranjen i na kraju pogubljen.

VIDI OVO: Nijedan grijeh nije prevelik za Boga

Ništa nas, osim krvi utjelovljenog Sina Božjeg, nije moglo iskupiti od naših grijeha. Ljudska misao ne može shvatiti ovu neizmjernu vrijednost božanske žrtve jer ma koliko bio velik grijeh naroda Božjeg žrtva koja ga preuzima mnogo je veća.

Zato vjernik, iako grijeh nadire kao crna bujica a uspomene na prošlost su gorke, može stati pred prijestol velikog i svetog Boga te reći: »Tko će osuditi? Krist Isus koji je umro, pa i uskrsnuo!?«

Iako sjećanje na grijeh vjernika ispunja stidom i žalošću, istovremeno blista sjaj Božje milosti. Naša krivica je poput crne noć u kojoj blista zvijezda Božje ljubavi.

Autor: Charles Spurgeon