Svi smo vidjeli snimke konja kako trče po poljanama, prelaze divlje rijeke i preskaču prepreke – no ništa se ne može mjeriti s ovim talentiranim konjem!

Umjesto da jednostavno preskače šipke i male jarke, ovaj je talentirani konj napravo nešto što nikada nismo vidjeli – zaplesao je!

Snimka zaslona: YouTube
Snimka zaslona: YouTube

Dresaža je vrsta sporta u kojem konji plešu, a ovaj talentirani konj zna sve poteze! Iako se dresaža nekima čini kao novi sport, fenomen je zapravo vrlo raširen u svijetu.

EquiWorld objašnjava kako je natjecanje u dresaži visokog stupnja, s velikim ulozima. Ocjenjuju se koraci, brzina, podložnost konja i jahačeva učinkovitost tijekom niza pripremljenih testnih koraka.

„Sučeva je odgovornost da jahaču da upute i da mu kaže je li trening bio dovoljno dobar i zadovoljava li uvjete da se prijeđe u idući stupanj natjecanja.“

To znači da su jahač ove nevjerojatne performanse, Andreas Helgstrand i njegov vjernji pastuh Blue Hors Matine prošli sate i sate treninga prije nego su ušli u natjecanje. Svoj stil pokazuju na dresaži WEG2006 i došli su do finala.

Snimka zaslona: YouTube
Snimka zaslona: YouTube

Kako se glazba mijenja, tako je mijenjaju i plesni pokreti konja. Nevjerojatno je što ovaj pastuh može učiniti.

Glazba koja se koristi tipična je za dresaž rutinu, kao i koreografija, no neka od glazbe koja je odabrana za ovu vježbu bila je strašno zabavna.

U jednom trenutku ni fanovi ni publika ne mogu vjerovati svojim očima. Ni neki ljudi ne znaju ovako dobro plesati!

Ovaj nevjerojatni konj ne samo da izgleda nevjerojatno dok radi rutinu, nego je dobio i sjajne ocjene od žirija. Čak je i publika poludjela na kraju.

Snimka zaslona: YouTube
Snimka zaslona: YouTube

Pogledajte Andreasovu nevjerojatnu dresažu sami. Jasno je da i on i njegov konj dijele strast prema glazbi i ljubav prema plesanju!

Što vi mislite o nevjerojatnom performansu ovog dua?

IZVORSharetap