Zastupali su korištenje mobitela u vožnji, no ova žena ih je rasplakala

„Ako dobijem poruku, pogledam na svoj mobitel“.

„Instagram. Twitter. Facebook“.

„Snapchat“.

„Dosada“.

„Putnik sada treba voziti“.

„Slanje poruka je moj glavni način komunikacije“.

„Ako vam netko koga volite pošalje poruku, ne možete mu ne odgovoriti“.

„Jer što ako se nešto uzbudljivo događa ili ako se nešto dogodilo“?

Ovo su bili samo neki od odgovora kada su ovu skupinu tinejdžerki upitali pitanje: „Zbog čega dok vozite koristite svoje mobitele“?

Samo na brzinu pogledam. Imamo sve pod kontrolom. Znam da ne bismo trebali raditi to, ali je preteško prestati. U čemu je problem?

VIDI OVO: Nakon što pogledate ovaj video, dobro ćete razmisliti o korištenju mobitela u vožnji

To je bio generalni konsenzus prije nego što je Jacy ušla u prostoriju. Dok je sjela licem u lice sa svakom od njih, ispričala im je svoju priču u videozapisu kojeg je sponzorirao ”Može pričekati”:

„Kada sam imala 21 godinu i kada smo se vozili s moje ceremonije dodjele diplome, vozač koji je razgovarao na mobitel bio je toliko ometen da je skrenuo ulijevo dok mu je semafor pokazivao crveno. Drugo vozilo, kamion, skrenuo je kako bi ga izbjegao i udario je u naš obiteljski automobil. Zbog sudara su oba moja roditelja poginula.

Provela sam dva mjeseca u bolnici boreći se za svoj život i onda još dva mjeseca na rehabilitaciji gdje sam učila kako hodati, kako govoriti, kako se odijevati i kako da samu sebe hranim. Živim s djelomično paraliziranim tijelom. Nisam imala tatu da me otprati do oltara kada sam se udala“.

Tinejdžerke su bile šokirane njezinom pričom. Počele su plakati dok su vidjele brutalnu stvarnost onoga što se dogodi kada se nepažljivo vozi.

Nakon što ih se upitalo mogu li pogledati u Jacy i njoj reći iste razloge koje su maloprije navele, brbljanje o slanju poruka i Snapchatu zamijenila je tišina i suze.

„Nikada više neću pogledati u svoj mobitel dok vozim“, jedna od njih je rekla.

Kada se bolje na to pogleda, nema dovoljno dobrog razloga za istovremenu vožnju i korištenje telefona.

Molim vas da podijelite ovu važnu poruku svojim prijateljima i obitelji. Ovo nije samo problem tinejdžera. To je svačiji problem.