Jesam li dovoljno puta danas ruke? Nosim li koronavirus, a da to ni ne znam? Jesam li se susreo s nekime tko je zaražen? Što je s mojim poslom? Kako će se to odraziti na ekonomiju?

Život usred pandemije može biti malo kaotičan; pogotovo uz sve te negativne vijesti i nesigurnost koja okružuje korona virus. 

Iako sada postoji, kao što će uvijek postojati, puno razloga za zabrinutost, vrlo brzo sam otkrio kako je zaista važno, možda važnije nego ikada prije, usredotočiti se na stvari koje su vrijedne slavljenja. Kao što se pokaže, nisu sve vijesti loše vijesti, piše Faithwire.

Stoga, evo popisa 10 priča s dobrim vijestima u vezi korona virusa. 

1. Wuhan, grad epicentar korona virusa, zatvorio je svojih šesnaest privremenih bolnica otvorenih zbog virusa, budući da nema dovoljno pacijenata da ih drže otvorene. 

2. Nizozemski znanstvenici pronašli su ljudsko antitijelo za koje vjeruju da nudi ”potencijalnu prevenciju i izlječenje virusa”. Glavni znanstvenik Berend- Jan Bosch jasno je rekao da je još uvijek ”prerano” za znati kada bi se lijek mogao primijeniti na ljudima. 

VIDI OVO: Doktor otkrio 10 mitova o koronavirusu: Pamet u glavu!

3. 103-godišnjakinja iz Wuhana najstarija je osoba na svijetu koja je preboljela koronavirus. Oporavila se šest dana nakon što je primljena u bolnicu. 

4. Klinika iz Clevelanda u SAD-u razvila je novo ispitivanje u vezi virusa, koje može rezultate pacijentu dati za jedan dan. 

5. Južna Koreja konačno bilježi opadanje u vezi zaraženih virusom, iako treba primijetiti da su primijetili porast oko Seula. 

6. Stručnjaci koji analiziraju tešku situaciju u Italiji kažu, kako se katastrofalna povećavanja zaraženih ondje događaju zbog visokog broja starije populacije u zemlji. 

7. Izraelski znanstvenici vrlo su blizu najave razvoja lijeka za koronu. No, prije nego što se lijek objavi javnosti, on treba proći kroz duži period pred-kliničkih i kliničkih istraživanja. 

8. Skupina znanstvenika iz Kanade uspješno je izolirala i razvila primjerke koronavirusa, odgovornih za nastanak pandemije. Izoliranje virusa, kažu znanstvenici, pomoći će u razvijanju lijeka i režima liječenja. 

VIDI OVO: 8 lekcija koje bi nas koronavirus trebao naučiti

9. Biotehnološka tvrtka iz San Diega kaže kako je identificirala lijek za novi oblik koronavirusa. Arcturus Therapeutics surađuje zajedno sa sveučilištem Duke i Nacionalnim singapurskim sveučilištem kako bi razvili lijek. 

10. Znanstvenici kažu kako može biti moguće koristiti krvnu plazmu od nedavno oporavljenih pacijenata kako bi se liječilo one koji su postali teško bolesni. 

Nadam se da će ove priče biti ohrabrujuće za vas kao što su bile za mene. Proći ćemo kroz ovu pandemiju. To ne umanjuje patnju koja će i koja već jest nastala. No usred takvih strašnih i nesigurnih razdoblja, važno je držati se za dobre stvari. 

U međuvremenu, molim vas da nastavite moliti za vođe država, medicinsko osoblje, za one koji širom svijeta pate od koronavirusa i ne zaboravite milosrđe i empatiju pokazati jedni drugima, jer svi mi o ovome učimo u isto vrijeme.