Teška kožna infekcija je ostavila medvjedicu neprepoznatljivom, no tada su se pojavili anđeli

Hvala Bogu na divnim ljudima koji su ju spasili!

kožna infekcija medvjed
Foto: Hsus

Težak slučaj kožne infekcije je ostavio medvjedicu Eve neprepoznatljivom. Sva sreća što je pronađena na vrijeme.

2017. godine, Udruga za zaštitu životinja u Kalifoniji je primila poziv o neobičnoj životinji koja je tražila hranu u kontejneru. Iako je bio Badnjak, tim spasioca se odmah odazvao.

Ono što su pronašli bilo je užasno. Medvjedica Eve je bila u užasnom stanju. Kožna infekcija je toliko uznapredovala da medvjedica nije imala niti malo krzna, a koža joj je bila prekrivena ranama. Teško je bilo prepoznati da je medvjedica.

Spasioci su prenijeli Eve u Centar za životinje u San Diegu. Taj centar, zajedno sa Humane Society organizacijom, pruža medicinsku pomoć i rehabilitaciju za ozlijeđene, bolesne i napuštene životinje.

Na početku su veterinari mislili da je Eve mladunče. No to je bilo zbog njezine veličine. Eve je imala samo 13 kilograma, a to je težina medvjeda od jedne godine. No, provjerom zubi uspostavljeno je da je Eve stara 3 ili 4 godine. Njezina veličina bila je rezultat izgladnjivanja.

Osim njezine težine, Eve je imala najgoru kožnu infekciju koju su veterinari ikada vidjeli, a slijedila je još jedna dodatna infekcija. Eve je ostala bez i jedne dlake te je imala kraste po cijeloj koži.

„Da nije prebačena ovdje, nema šanse da bi sama preživjela. Bila je u zaista teškom stanju“, rekao je Matthew Anderson, voditelj Centra.

Bez krzna Eve je mogla umrijeti od hladnoće. No Bog joj je poslao tim anđela kako bi ju spasili.

Nevjerojatan oporavak medvjedice Eve

Eve je dobila punu skrb, imala je svoju sobu za oporavak i posebne kupke kako bi se njezina infekcija dovela pod kontrolu.

„Ne biste mislili da kupka spašava život, ali je upravo to bio slučaj s Eve“, rekla je Christine Barton, voditeljica odjela u Centru.

Osoblje je neumorno radilo kako bi uklonili suhu kožu s Eve i spriječili daljnje iritacije kože.

Eve se 8 mjeseci borila za život. Lijekovi su pomogli u smanjenju infekcije, a uz pravilnu prehranu Eve je dobila na težini. Čak joj je i krzno počelo rasti.

Eve je dobila novi dom

Centar je najprije planirao pustiti Eve u divljinu. Na žalost, nije joj moglo izrasti pravo, gusto krzno.

„Naš je tim stručnjaka učinio sve da su izliječi, ali budući da joj pravo krzno nikada nije uspjelo izrasti, nije bila opcija da ju vratimo u divljinu“, objasnio je Matthew Anderson, „Trebat će neprestanu brigu i posebne uvjete kako bi joj koža bila zaštićena“.

Gepostet von The Fund for Animals am Mittwoch, 21. November 2018

No, Eve je ipak zdravija nego ikada prije, a osobe koje su joj pomogle su zasluže što je i danas živa.

„Nema sumnje da Eve ne bi preživjela da nismo intervenirali“, rekao je Matthew.

Za sada se Centar brine za Eve dok se povezuju s drugim organizacijama kako bi prikupili novac s kojim će joj sagraditi novi, posebni habitat na farmi u Teksasu. Svi su posvećeni brizi za Eve i osiguravanju njezine dobrobiti.

„Znamo da neće biti jeftino ni lako zauvijek se brinuti za nju – medvjedi koštaju oko 500 dolara na tjedan“, objasnio je Matthew Anderson, „Iako medvjedi nisu jako jeftini gosti, naš tim u Centru i tim u Teksasu će učiniti sve što mogu kako bi Eve imala sve što joj je potrebno do kraja svog života“.

Today on #GivingTuesday you can make TWICE the impact, and help animals like Eve! Eve came to us with a severe case of…

Gepostet von The Fund for Animals am Dienstag, 27. November 2018

Gledajući na njezinu preobrazbu, sigurno je da ju čekaju divne stvari. Hvala Bogu na divnim ljudima koji su ju spasili!

Reci što misliš