Naslovnica Novosti Svijet Kraljica Elizabeta: Kristovo uskrsnuće daje nadu i svrhu u borbi protiv koronavirusa

Kraljica Elizabeta: Kristovo uskrsnuće daje nadu i svrhu u borbi protiv koronavirusa

Britanska kraljica Elizabeta obratila se javnosti drugi put u tjedan dana i poručila “neće nas pobijediti koronavirus”.

Devedesetrogodišnja kraljica, koja se i simbolično nalazi na čelu Anglikanske crkve, naglasila je i da “Uskrs nije otkazan”. Ovo je njeno prvo preduskršnje televizijsko obraćanje naciji tijekom vladavine duge 68 godina.

“Ove godine Uskrs će biti drugačiji za mnoge od nas, međutim, držeći distancu – mi čuvamo jedni druge. Ali, Uskrs nije otkazan, naprotiv, nama je Uskrs potrebniji nego ikad” rekla je kraljica Elizabeta.

Prošli tjedan kraljica se obratila javnosti putem televizije tek peti put tijekom svoje vladavine rekavši da će Britanci ostati odlučni i pridržavati se zabrane kretanja, ostati u samoizolaciji i pobijediti pandemiju virusa COVID-19.

VIDI OVO: Britanska kraljica Elizabeta II nazvala Isusa Krista Kraljem kojem služi

Tom prilikom, ona je sadašnju situaciju usporedila sa svojim iskustvima iz Drugog svjetskog rata, a danas je te riječi podvukla porukom.

“Kristovo uskrsnuće je Njegovim sljedbenicima dalo nadu i novu svrhu, tom porukom svjetlosti i nade trebamo se uzdići nad onima koje nam šalju tama i smrt. Neka uskršnji plamen života bude naš vodič u vremenu kada se suočavamo s onim što je pred nama”, poručila je kraljica i dodala da će pandemija biti pobijeđena, a da će za tu pobjedu biti zaslužan svaki pojedinac.

“Uskoro će doći bolja vremena, ponovo ćemo se sresti sa svojim rođacima i prijateljima, a do tada treba da budemo smireni i strpljivi”, rekla je kraljica u video obraćanju na Twitteru naglasivši da se ljudi širom svijeta bore protiv istog neprijatelja.

Ove poruke kraljica je poslala u trenutku kada je u Velikoj Britaniji od zaraze koronavirusom umrlo skoro 10.000 ljudi.

NAJNOVIJI ČLANCI