Kristov dolazak bliži Jeruzalem Trump
Foto: Pixabay

Američki pastor tvrdi da smo bliži kraju svijeta i Isusovom drugom dolasku nakon Trumpove odluke da prizna Jeruzalem kao glavni grad Izraela.

Dok su američki saveznici, druge svjetske vođe i vjerske vođe zajedno osudile Trumpovu odluku priznanja i preseljenja američkog veleposlanstva iz Tel Aviva u Jeruzalem, Trump je imao potporu svojih najvjernijih sljedbenika – američkih evanđeoskih kršćana.

Mali dio evanđeoskih kršćana čak tvrdi da je ovaj potez važan dio biblijskog proročanstva koji bi mogao navijestiti drugi Kristov dolazak.

David Reagan, utemeljitelj i direktor kršćanske službe Lamb and Lion, izjavio je da se tako nešto odavno trebao dogoditi.

“Potpuno podupirem njegovu odluku jer Jeruzalem jest glavni grad Izraela, bio je četiri tisuće godina. Židovi su ga imali kao svoj glavni grad i nikada u povijesti nije bio glavni grad druge države, muslimanske ili arapske države. Dosta se kasnilo. Svaki predsjednik SAD-a je u sklopu svoje predizborne kamapanje dao obećanje da će veleposlanstvo premjestiti, a čim pobjede na izborima, zaborave na to. Ali ovo je dobar pokazatelj da Trump drži do obećanja iz kampanje”, rekao je David Reagan.

Vjerovanje da su “posljednja vremena” blizu se temelji na razumijevanju da Židovi moraju kontrolirati Jeruzalem i sagraditi treći hram na hramskoj gori, jednom od najsvetijih mjesta za islam i judaizam, nakon što su uništeni prvi i drugi hram.