Kroz sve moje kušnje naučio sam dragocjenu lekciju
Foto: Unsplash

Bog nekada dopušta da ste otjerani do kraja samoga sebe, u duboko trpljenje, tako da izgubite svako pouzdanje u svoju sposobnost da ćete spasiti samoga sebe. Kakvo divno mjesto biti na kraju svoje snage!

Ali to ne zvuči tako divno, zar ne? Posebno u kulturi koja je hranjena konceptom samodostatnosti. Imamo bezbrojne knjige napisane o tome kako se nositi s nevoljom, samoćom, žalošću, kušnjom. Ali sve su one usredotočene na naše tijelo, našu sposobnost da se iskoprcamo iz naših poteškoća.

VIDI OVO: Bog će uvijek osigurati izlaz iz kušnji: Kakav je to ”put izlaza”?

Ljubljeni, koliko ste puta pokušali sami iznaći put iz svojih nevolja? Možda ste bili preplavljeni iskušenjima koja su vas svladavala do točke da ste zavapili: “O, Bože, znaš da te ljubim svim svojim srcem, ali okrutno sam kušan. Prezirem to, Gospodine. Jednostavno to ne razumijem!”

Kroz sve moje kušnje naučio sam dragocjenu lekciju: Našao sam ishod! “Nikakva kušnja veća od ljudske snage nije vas zadesila. Bog je vjeran i neće dopustiti da budete kušani preko vaših snaga, nego će vam zajedno s kušnjom dati sretan ishod, da je možete podnijeti” (1 Kor 10,13).

VIDI OVO: Dan kada mi je Bog dao više nego što sam mogla podnijeti

Što je taj ishod? On dolazi na kraju vaše vlastite snage kad se apsolutno okrećete Bogu. On govori: “Više se ne pouzdajem u sebe. Bože, sve stavljam na tebe i potpuno se uzdam u tebe. Znam da ćeš ti okončati moje trpljenje u svoje vrijeme i na svoj način!”


Autor: David Wilkerson; Izvor: Worldchallenge.org