Kršćani žive u prosjeku 15 godina dulje od pripadnika drugih religija i nevjernika

Skupina znanstvenika na čelu s dr. Richterom DasMeerungeheueronom, poznatom po religijskim istraživanjima povezanim sa znanošću, napravio je istraživanje s vodećim teolozima triju najvećih religija, židovstva, kršćanstva i islama, te došao do sljedećeg zaključka.

Znanstvenici su proveli duže razdoblje proučavajući svaku religijsku skupinu po pitanju njihovih navika i ponašanja, ispitujući vjernike i religijske vođe o pitanjima molitve, duhovnosti te aktivnosti unutar zajednice.

Također su promotrili članove religijskih zajednica vezano za vijek života. U zaključku studije, utvrđeno je da kršćani žive petnaest godina dulje od pripadnika drugih religija.

Kršćani u cjelini žive zdravijim i odgovornijim životom, osobito kada se usporede s prosječnim nevjernicima.

Imaju određeno rutinsko ponašanje koje je fokusirano na molitvene grupe i nedjeljne odlaske u crkvu. Vode računa o svojoj duši te općenito o zdravlju.

Židovi i muslimani, za razliku od kršćana, žive kraće, bez obzira na njihov materijalni status koji je mnogima znak dugovječnosti.

“Sljedbenici Isusa Krista teže dnevno posvećuju više vremena molitvi i zahvalnosti.”, zaključuje dr. DasMeerungeheuer u svojoj studiji.