Kršćanin izgubio dvoje djece, majku i poočima u napadu ekstremista
Foto: Unsplash

Prije nego su radikalni muslimani zapalili kuću 36-godišnjeg Alija Nakabale 20.8. u Nakasekeu (oko 50 km od Kampale), njegova supruga i drugi muslimani su pobjesnjeli jer se Alijeva majka obratila s islama na kršćanstvo. On i njegova 56-godišnja majka, Nankya Hamidah su priznali svoju vjeru u Isusa tijekom evanđeoskog okupljanja.

„Bio sam u posjetu tetki kada sam čuo vijesti o paljenju moje kuće“, rekao je Nakabale, „Kada sam stigao kući, vidio sam da mi je kuća izgorjela, a u njoj je bilo četiri člana moje obitelji, uključujući i dvoje djece. Njihova su tijela izgorjela do neprepoznatljivosti.“

U kući su izgorjeli članovi obitelji

U vatri je preminula Hamidah i njezin novi suprug, isto kršćanin, Joseph te dvoje Alijeve djece, 9-godišnja kćer Asfa i 6-godišnji sin, Yakubu, javlja Christian Today.

Susjed je rekao da su uočili vatru oko jedan sat ujutro: „Vidjeli smo kako kuća gori uz glasne muslimanske povike Allah Akbar. Kada smo stigli vidjeli smo da je kuća izgorjela, a s njom i četiri člana obitelji“.

VIDI OVO: Hinduistička obitelj pretukla i otjerala djevojku (12) jer vjeruje u Krista

Rođaci obitelji su otkrili Alijevu vjeru u svibnju, kada je odveo sina na jednu službu. Sin je kasnije pričao o tom iskustvu svojoj majci, Sandri Nakamada, koja ga je počela tući.

„Kada je moja žena počela tući mog sina jer je otišao u crkvu, znala sam da se otkrilo da smo išli u crkvu“, rekao je Nakabale, „Isti je dan moja žena napustila naš brak i dom. Bojali smo se jer smo znali da su nam životi u opasnosti. Tri puna mjeseca niti jedan musliman nam nije došao u kuću“.


Kršćanin se nalazi na tajnoj lokaciji u strahu za svoj život

Nakabale je prijavio smrt članova svoje obitelji, a istraga još traje. Trenutno tuguje u strahu za svoj život te se nalazi na tajnoj lokaciji.

VIDI OVO: Kršćani, jeste li spremni za progonstva posljednjeg vremena?

Potrebne su mu molitve i savjetovanje.

Ujedno, u Ugandi je porastao broj progona kršćana te je tako udovica istjerana iz svog doma nakon što se otkrilo da je kršćanka. Zakon Ugande je na strani religijske slobode te ne zabranjuje obraćenje na kršćanstvo, a zastupljenost muslimana je oko 12%.