Kršćanin preminuo jer je odbio zanijekati Krista

Jedan je kršćanin u Indiji preminuo nakon što su on i njegova supruga bili prisiljeni provesti noć u hladnom jezeru, zbog toga što su odbili zanijekati Krista.

Bartu Urawn, 50, iz pokrajine Jharkhand, preživio je noć, no preminuo je zbog bolesti koja je uslijedila.

Drugi su mještani Kubuaa u predgrađu Palamu bili uznemireni što su on i njegova supruga napustili njihovu autohtonu vjeru. Natjerali su ih da provedu 17 sati preko noći u jezeru sa svezanim rukama za kaznu, rekao je njihov sin Beneswar Urawn za Morning Star News.

Nakon što je izašao iz jezera, Bartu je postao bolestan i paraliziran zbog oštećenja živaca.

Beneswar Urawn je rekao: „Kroz cijelu su noć bili u hladnoj vodi i tresli se, a ja sam zajedno s 15-20 mještana svjedočio toj opakosti. Mještani su stalno ispitivali mog oca je li spreman odreći se Krista i vratiti se u Sarnu. Svaki put je odgovorio: ‘Neću zanijekati Krista … nastavit ću vjerovati do zadnjeg daha.’“

Sarna znači „Religija svetih šuma“ i uključuje žrtvovanje životinja.

Urawn je rekao da su natjerali njegovog oca da jede žrtvovano meso i da pije fermentiranu tekućinu prije samog mučenja.

Sin je navodno isto napadnut, a vodu za piće su mu onečistili.

Obitelj se obratila prije 10 godina. Preživjeli su pobjegli u okolno selo udaljeno 35 km nakon napada, no ubrzo su se vratili kućama.

Devet se drugih obitelji isto preobratilo prije 10 godina, no 7 se obitelji vratilo prvotnoj vjeri zbog pritiska drugih mještana.

Indija se navodi kao 15. država na popisu Open Doors’ 2017 World Warch List u kojoj se kršćani najviše progone.