NaslovnicaVijestiKršćanske vijestiBizarno vjenčanje: Kršćanka iz Kenije se "udala" za Duha Svetoga

Bizarno vjenčanje: Kršćanka iz Kenije se “udala” za Duha Svetoga

Elizabeth Nalem, 41-godišnja kršćanka iz Kenije, navodno je napustila supruga i tvrdi da se udala za Duha Svetoga činom koji je šokirao Kenijce i osramotio crkvu u istočnoafričkoj zemlji.

Elizabeth, majka šestero djece, “vjenčala” je duh na ceremoniji 25. svibnja u nazočnosti lokalnih dužnosnika Anglikanske crkve Kenije u Makutanu, malom mjestu u blizini Kapengurije u zapadnom dijelu zemlje. Kasnije je lokalnom biskupu rekla da je njezin čin “bila volja Božja”.

Samson Tuliapus, sufragan ili pomoćni biskup u Kapenguriji, rekao je da Anglikanska crkva ne odobrava vjenčanje koje je vodio Albert Rumaita. “Ovo je za nas veliki šok. To se nikada prije nije dogodilo. Ona je osramotila crkvu i mi je i dalje osuđujemo”, rekao je Tuliapus za Religion News Service u telefonskom intervjuu, piše churchleaders.com.

Član lokalne anglikanske crkve, Rumaita, također je kupio vjenčanicu i unajmio automobile za mladenku.

“Ovo je moje vjenčanje s Bogom. Rekao mi je: ‘Uzmi ovu ‘mrežu’ (haljinu), nosi je i proširi vijest”, rekla je Nalem novinarima kasnije.

Mnogi ljudi na tom području su kršćani, iako je privrženost afričkim tradicionalnim vjerovanjima jaka, piše religionnews.com.

NE PROPUSTITE

NAJNOVIJE