Kršćanka iz Sjevjerne Koreje riskirala život da bi se krstila
Foto: Opendoorsusa.org

Jedna kršćanka iz Sjeverne Koreje pobjegla je u Kinu zbog želje za boljim životom i da se krsti.

Žena, koju je služba Open Doors identificirala kao “Bon-Hwa”, pobjegla je iz represivne zemlje prije više od dvije godine. Uz pomoć partnera Open Doorsa, Bon-Hwa je pronašla utočište u sigurnoj kući i prisustvovala je svom prvom tajnom sastanku Žene za žene.

Upravo je na ovom sastanku Bon-Hwa upoznala Isusa, što je dovelo do njezinog krštenja.

“Htjela je biti krštena toliko jako da nije mogla više čekati”, rekao je pastor koji ju je krstio, javlja CBN News.

Ali krštavati Sjeverne Korejce je ilegalno i opasno, pa je Bon-Hwa, njezin pastor i vođa grupe su otputovali na zabačeno mjesto do kojeg je “trebalo mnogo sati” da bi se stiglo.

VIDI OVO: KRŠĆANI U SJEVERNOJ KOREJI: Nitko nam ne može oduzeti vjeru u Isusa Krista!

Član osoblja opisao je krštenje Bon-Hwe “svetim trenutkom”. Pastor je otvorio malu ceremoniju u molitvi i krstio izbjeglicu – tada su svi recitirali Apostolsko vjerovanje:

Vjerujem u Boga, Oca svemogućega, Stvoritelja neba i zemlje. I u Isusa Krista, Sina njegova jedinoga, Gospodina našega, koji je začet po Duhu Svetom, rođen od Marije Djevice, mučen pod Poncijem Pilatom, raspet umro i pokopan; sašao nad pakao, treći dan uskrsnuo od mrtvih; uzašao na nebesa, sjedi o desnu Boga Oca svemogućega; odonud će doći suditi žive i mrtve. Vjerujem u Duha Svetoga, svetu Crkvu katoličku, pričest svetih, oproštenje grijeha, uskrsnuće tijela i život vječni. Amen.

“Morao sam se suzdržati i usredotočiti se na korake ceremonije”, rekao je vođa Open Doorsa. “Inače, i sam bih glasno plakao. Bio je tako lijep trenutak i takva privilegija da u ovim okolnostima krstim sjevernokorejskog vjernika.”

VIDI OVO: Isus nije napustio Sjevernu Koreju: Nećete vjerovati što čini za tamošnje kršćane!

Od njezinog krštenja Bon-Hwa je upamtila cijeli psalam 119, Rimljane 8 i druga poglavlja Biblije. Ona je svjesna rizika povezanog sa ispovijedanjem njezine vjere i da bi mogla biti uhićena bilo kada, ali ona svoju nadu polaže u Isusa.

Prema Open Doorsu, prošle godine je osam kršćana ubijeno zbog njihove vjere. Povrh svega toga, 23 kršćana su svakodnevno zlostavljana ili seksualno maltretirana u nasilju vezanom za vjeru, prenosi Živa Riječ.