kršćanska znanstvenica
Foto: Wikimedia Commons

Kršćanska ”znanstvenica” je na temelju svojih računica i analize 70 tjedana spomenutih u knjizi proroka Daniela, izračunala je kako je Isusov povratak neizbježan, i to prije 2017. godine, javlja Gospel Herald.

Nora Roth, samoprozvana biblijska učiteljica rekla je da će se drugi Kristov dolazak dogoditi za tri tjedna, konkretno za Novu godinu. Njezina otkrića, zapisana na njenom blogu “Žig Zvijeri”, su zasnovana na biblijskom obrascu obilježavanja Subote.

Roth je navela da je Bog odredio da sedmi dan tjedna bude subotnji dan. Bog je također zapovjedio Izraelcima da obilježavaju subotnju godinu, što je sedma godina od sedmogodišnjeg poljoprivrednog ciklusa.

Levitski Zakonik 25,3-4 kaže: “Šest godina zasijavaj svoju njivu, šest godina svoj vinograd obrezuj i beri njegov plod. Ali sedme godine neka i zemlja uživa subotnji počinak, Jahvinu subotu: svoje njive ne zasijavaj niti obrezuj svoga vinograda. ”

Roth je iskoristila ovaj princip i primijenila je na proročanstvo u Danielovoj knjizi.

“Proročanstvo o 70 tjedana u Danielu 9,24 ima dva ispunjenja. Prvo je, 70 tjedana su 70 subotnjih ciklusa – 490 godina, koji ukazuju na prvi dolazak Isusa kao našeg Spasitelja od grijeha “, napisala je Roth.

“Drugo ispunjenje, 70 tjedana su 70 jubilarnih ciklusa – 3.431 godina, koji ukazuju na drugi Kristov dolazak, kada će Njegov narod biti trajno oslobođen grijeha. U jesen 2016., 6000 godina grijeha na zemlji će se završiti, a vječna pravednost će se pojaviti kada Isus ponovo dođe ”

Nakon ovoga, rekla je da će zemlja biti u miru 1.000 godina.

“Najvažnija stvar koju sada možemo učiniti je da u potpunosti predamo sebe Bogu u poniznosti i pokajanju, te vjerom prihvatimo Isusa kao našeg osobnog Spasitelja”, rekla je Roth. “Sada je vrijeme da tražimo Boga, dok se može naći. Sada je vrijeme za pokajanje. Danas je dan odabira prihvaćanja Isusa Krista u potpunosti i prebivanja u Njemu.”

Roth nije prva koja predviđa konkretan datum drugog dolaska Krista. Prije samo nekoliko godina, pisac i pastor Ronald Weinland je rekao da će se Isus vratiti 29. rujna 2011. Kada se povratak nije dogodio, pomaknuo je datum na 27. svibnja 2012., a kada je i taj datum promašio, opet je postavio novi na 18. svibnja 2013.

Američki tv evangelizator Jack Van Impe je davao predviđanja o Isusovom povratku, od kojih je posljednji bio 2012., ali nijedan od njih se nije dogodio. Od tada je prestao predviđati.

Harold Camping, propovjednik iz Kalifornije, je također predvidio da će se Isus vratiti 21. svibnja 2011. Njegovo predviđanje je bilo naširoko poznato, možda zbog velikog truda i novca koji je brojao milijune dolara za kampanje da ljudi saznaju o Isusovom povratku. Predviđanja Sudnjeg Dana su bila na bilboardima i kamionima.

Kada se Isus nije vratio po predviđanju, Camping je pomaknuo datum za listopad iste godine. Međutim, ni taj datum se nije ispunio. 2012. Camping je priznao da je njegovo proroštvo bilo pogrešno i da nije imao dokaza za predviđanje.

“Shvaćamo da se mnogi nadaju da će saznati datum Isusovog dolaska. Ponizno priznajemo da smo pogriješili u vezi određivanja datuma “, napisao je. Camping je preminuo 2013. godine u 92. godini.

Evangelizator Billy Graham je u članku za Billy Graham Evanđeosku Asocijaciju podsjetio da nas je Biblija upozorila protiv “davanja preciznih predviđanja o Isusovom povratku.”

“Isus je objavio:” A o onom danu i času nitko ne zna, pa ni anđeli nebeski, ni Sin, nego samo Otac.” (Matej 24,36). Ako je Bog to sakrio od anđela i od svog Sina, zašto bi to otkrio običnoj osobi?”, napisao je.