Kršćanski film snimljen prema stvarnom čudu nominiran za Oscara
Snimka zaslona: YouTube

Kršćanski film ”Povratak” (Breaktrough), zajedno sa dva druga vjerom-nadahnuta filma ovoga su tjedna nominirani su za Oscare.

”Povratak” je zasnovan na stvarnoj priči o čudu u životu Joyce i Johna Smitha, majke i sina koji su se oslonili na moć molitve u najtežim trenucima njihovog života.

Film je zbog ”“I’m Standing With You,”” nominiran za najbolju originalnu pjesmu. Nju je napisala Diane Warren, a otpjevala Chrissy Metz, koja također glumi u filmu.

Izvršni producent ”Povratka”, svećenik Samuel Rodriguez izjavio je: „Nevjerojatno smo ponosni zbog ove nominacije, koja je sama po sebi postignuće i zavjet pripovjedačke moći molitve. Hollywood treba više priča o nadi koje progovaraju najdubljim potrebama ljudskog srca. Tako smo zahvalni na tome što je ”Povratak” dotaknuo srca, ne samo onih koji su ga pogledali, već i filmskih kritičara, koji primjećuju ovakve filmove. Neka je Bogu slava“.

”Povratak” je bio na trećem mjestu po prodaji ulaznica u prvom tjednu prikazivanja, a prošlog listopada osvojio je, na pedesetom dodjeljivanju GMA Dove nagrada, nagradu za inspirativni film godine.

Dva preostala vjerom-nadahnuta filma ”Harriet” i ”A Beautiful Day in the Neighborhood” isto su nominirani za Oscare.

VIDI OVO: 12 najboljih kršćanskih filmova online

”Harriet” je nominiran za najbolju glumicu, zbog Cynthije Erivo u glavnoj ulozi i za najbolju, originalnu pjesmu ”Stand Up”, koju je napisao Joshuah Brian Scott.

Film je zasnovan na uzbudljivom i inspirativnom životu heroine-abolicionistkinje Harriet Tubman, koja je izbjegla ropstvo i postala jedna od najvećih američkih junakinja.

Tom Hanks nominiran je za najboljeg, sporednog glumca zbog svoje uloge Freda Rogersa u ”A Beautiful Day in the Neighborhood”. The Los Angeles Times izvještava kako je glumačka ikona dobila svoj prvi Oscar prije gotovo dvadeset godina. Hanks glumi voljenog voditelja dječje emisije, koji plijeni pažnju svoje publike podučavanjem o osjetljivim temama, kao što je smrt kućnog ljubimca ili prihvaćanje razlika jedni drugih.

VIDI OVO: 10 kršćanskih filmova za vaše nevjerne prijatelje

Iako ”Harriet” i ”A Beautiful Day in the Neighborhood” nisu okarakterizirani kao kršćanski filmovi, svejedno su inspirativni i gledateljima šalju pozitivne poruke. Pobjednici će biti proglašeni na svečanom proglašenju 92. dodjele Oscara 9. veljače u holivudskom Dolby Theatreu.