U Španjolskoj kršteno 14 djece koja su spašena od pobačaja

Jučer je u Španjolskoj kršteno 14 djece koja su spašena pred ulazima klinika za pobačaje.

Beltrán, koji je na čelu biskupije Getafe, obred krštenja predvodio je u nedjelju 25. rujna u župi sv. Josemaríje Escrive, a 14 spašene djece postalo je dijelom katoličke zajednice. Život svakoga od njih mogao je biti prekinut, ali – kako stoji u biskupijskom priopćenju – “Božja je ljubav dopustila da ne bude tako”, prenosi Aleteia/Bitno.

Majke su ih isprva htjele pobaciti

Životi djece koju su majke isprva željele pobaciti spašeni su zahvaljujući udrugama Más Futuro i Rescatadores Juan Pablo II, koje se brinu o majkama koje koje razmišljaju o pobačaju te o njihovoj djeci.

“Bilo je vrlo komplicirano jer svaka majka ima zaseban problem, ali spašavanje djece od pobačaja čini nas istinski radosnima”, rekla je Marta Velarde, čelnica udruge Más Futuro, i dodala kako unatoč teškim vremenima uspijevaju spasiti mnogo djece.

PROČITAJTE: 10 stvari koje trebate znati o pobačaju

Osim što njezini članovi majkama koje se odlučuju na pobačaj pomažu zadržati dijete, ova udruga u Madridu je otvorila i dom za žene koje razmišljaju o pobačaju, a već imaju djecu o kojoj se nema tko brinuti. Ženama koje su se već podvrgnule pobačaju nude savjete i podršku.

Biskup Getafea Ginés García Beltrán poznat je kao branitelj prava na život od začeća, a povodom zakonskog prijedloga koji želi omogućiti širi pristup pobačaju u Španjolskoj, rekao je: “Pobačaj će uvijek biti zlo, grijeh. Stoga su ovaj zakon i prethodni zakoni koji odobravaju pobačaj nemoralni”, istaknuo je.

U Španjolskoj se trenutačno raspravlja o zakonskom prijedlogu po kojemu bi se šesnaestogodišnjakinjama omogućilo podvrgnuti se pobačaju bez roditeljskog dopuštenja. Neki smatraju da to nije potrebno, a neki da jest, ali obje strane sav naglasak stavljaju na roditeljsko dopuštenje, kao da to dopuštenje može zao čin pretvoriti u dobar čin, upozorava španjolski biskup.