Letgo aplikacija ubojstvo

Nadajmo se da će njihov znak upozorenja spasiti mnoge od iste sudbine.

Tugujući roditelji 23-godišnjeg Josha Greya su sigurni da je Letgo aplikacija doprinijela tomu da njihov sin bude nanamljen u pljačku iPhonea koja je završila smrtnim slučajem. Sada nakon tragičnog ubojstva oni upozoravaju druge na oprez.

Sa samo 23 godine Josh Grey iz Virginije je imao velike snove o tome da jednoga dana modelira i da živi pored vode. Nažalost, zbog djela okrutnog nasilja bio je lišen tih snova. Nadalje, to djelo je ostavilo njegove roditelje u žalovanju zbog gubitka svog voljenog sina. Nadajmo se da će njihov znak upozorenja spasiti mnoge od iste sudbine.

Popularna Letgo aplikacija pomogla u nanamljivanju žrtve

Joshov tata je rekao da je njegov sin nedavno počeo koristiti Letgo aplikaciju. Slično kao i Craiglist, radi se o aplikaciji za kupovanje rabljene robe na lokalnoj razini. Josh je želio prodati svoj iPhone i dogovorio se za susret s potencijalnim kupcem u ponedjeljak poslijepodne.

Letgo aplikacija je pomogla namamiti Josha u raskrižje u opasni dio Richmonda gdje je i bio opljačkan umjesto da se dogodi razmjena kako je bilo dogovoreno, prenosi Godupdates.

Nakon pljačke, Josh je otpuzao do obližnje prodavaonice gdje je podlegao ozljedama. Sigurnosne kamere su zabilježile ubojicu nakon čega je policija pustila snimku navodnog ubojice u nadi da će ga uskoro uhititi.

SUSPECT SOUGHT IN MECHANICSVILLE TURNPIKE HOMICIDE: The Richmond Police Department is asking for the public’s help in…

Gepostet von Richmond Police Department am Dienstag, 25. September 2018

„Nadam se da će svi vidjeti ovaj video i da će netko, ako netko nešto zna, nazvati policiju i pomoći im da riješe ovaj zločin“, rekao je Joshov tugujući otac. „Radi se o bezrazložnom zločinu koji se nikada nije trebao dogoditi“.

Slama srce kada pomislimo na to da je Joshov život tako rano završio zbog iPhonea. Koliko god to teško bilo Joshovi roditelji su odlučili hrabro svoju priču podijeliti s drugima koji koriste Letgo i slične aplikacije kako bi bili svjesni potencijalne opasnosti susretanja sa strancima. Uz to, odaju počast svome sinu tako što su osnovali Joshua Adam Grey Memorial fundaciju za prikupljanja novčanih sredstava za studente.

Man killed in Richmond during iPhone robbery: Crime Insider sources

"It's a senseless, tragic crime. It never should have happened," Josh's parents said.Read more: http://via.wtvr.com/wzpxY

Gepostet von WTVR CBS 6 News am Dienstag, 25. September 2018

Sigurnosni savjeti za kupovanje i prodavanje preko Letgo-a

Nažalost Joshova tragična priča nije jedina. Postoji velik broj primjera o prijevarama sa Letgo-om, od pljački, do prijevara pa do nažalost ubojstva.

„Svaki puta kada imate posla sa strancima, riskirate to da vam se nešto loše dogodi“, izjavio je bivši policijski detektiv Steve Kardin za ABC vijesti.

Stoga evo nekoliko savjeta za sigurnost prilikom kupovanja ili prodavanja predmeta preko stranica ili aplikacija kao što su Letgo.

– Komunicirajte s prodavačima i kupcima samo preko aplikacija. Nemojte im davati nikakve osobne informacije, kao što su vaša adresa, broj telefona i sl. Isto tako nemojte im davati nikakve financijske podatke.

– Obavite svoju domaću zadaću. Provjeravajte kupčeve/prodavačeve profile, ocjene i recenzije.

– Prilikom susreta sa kupcem/prodavačem povedite nekoga sa sobom.

Nađite se s njima na javnom, sigurnom i ”zauzetom” mjestu. Najbolja zamisao je da se nađete na parkiralištu lokalne policijske postaje. Frank Sabol, policijski narednik iz Floride kaže: „Kriminalci ne žele počiniti zločine u blizini policijske postaje jer znaju da se vjerojatnost da će ih otkriti i pronaći tako drastično povećava“.

– Vjerujte svome osjećaju. Ako vam se čini kao da nešto nije u redu, otkažite susret. Niti jedan predmet nije vrijedan vašeg života.

Molimo vas podijelite ovu priču sa drugima. Neka to bude važan podsjetnik na to da se treba koristiti dodatan oprez prilikom kupovanja ili prodavanja stvari preko interneta.