Liječnici su ostali u čudu nakon što je pastor Jim Dumont koji je bio mrtav 12 minuta oživio. Bog je učinio čudo kao odgovor na molitve.

Pastor Jim Dumont i njegova supruga Pam bili su u Mainu u posjetu rođacima kada se Jim srušio. Njegova supruga je odmah znala da je riječ o nečem ozbiljnom. 

Rekla je: „U meni se javila strašna tjeskoba. Znala sam da je nešto jako loše. Otišla sam na kraj prilaza i dolje niz brdo te sam vidjela dva vozila hitne pomoći i policiju, a tamo je bio i moj suprug“. 

Prisjetila se da mu je koža bila ljubičasta, a oči žute i crvene. 

Nazvala je starješinu iz crkve, Paula, i zamolila za molitvu. Paul se kasnije prisjetio: „Rekla mi je da joj moram pomoći, da je u nevolji. Rekla je da Jim leži na cesti i ne znaju je li ga udario auto, ali nema pulsa i treba molitvu. Tada se u meni javio Duh sveti te sam joj rekla da on neće umrijeti, nego živjeti, kako je pisano u Psalmu 118,17: ‘Ne, umrijeti neću, nego živjeti i kazivat ću djela Jahvina’“. 

VIDI OVO: 15 minuta je bio mrtav, ”moć molitve” ga je vratila u život

Paul i cijela zajednica su se udružili u molitvi. 

Liječnik Guzowski je imao mračnu prognozu za Jima. Rekao je: „Tada smo samo znali da mu je srce stalo na 12-15 minuta. To je vrlo važno jer se svakom minutom smanjuje dotok krvi u organe, a pogotovo u mozak. U takvim se slučajevima uvijek brinemo da će biti riječ o oštećenju mozga“. 

Liječnici su ga stavili u induciranu komu te su mu dali 36 sati za buđenje, no Jim se nije budio. 

„Svakim novim danom postajali smo sve zabrinutiji, bili smo uplašeni“, rekao je Guzowski. 

Budući da je i Jimov sin liječnik koji se bavi rehabilitacijom bolesnika, on je na sve načine pokušao probuditi oca, ali ništa nije djelovalo. 

„Nesreća se dogodila u ponedjeljak, a do petka mu se stanje nije ni malo popravilo, bilo je to jako zabrinjavajuće“, rekao je sin, Justin Dumont. 

Šesti dan je Pam dobila vijest da Jim ima tešku ozljedu mozga te da je vrijeme da se oproste od njega. Njegovi unuci su se počeli opraštati s Jimom. 

VIDI OVO: Kardiolog molitvom vratio mrtvog pacijenta u život

No, Bog je imao drugačiji plan. Kada su se unuci okupili oko njega i započeli moliti i pjevati, Jim je odjednom otvorio oči. Pam je još čekala vani. 

Prisjetila se: „Moj je sin doletio do mene i rekao da moram uči jer se Jim budi. Obasula me je tolika radost. Bilo je to pravo čudo pred očima svih prisutnih – liječnici i tehničari su u čudu ušli u sobu sa suzama u očima. Rekli su da nikada nisu vidjeli nešto takvo“. 

Pam je dodala: „Ne shvatite koliko nekoga volite dok ta osoba ne ode od vas. Svaki dan nam je sada kao pravi dar“. 

Liječnici su rekli da se arterija iza Jimovog srca čudesno oporavila te da nema nikakvog oštećenja mozga. Sada čak i piše knjigu o molitvi. 

Liječnik Guzowski je dodao: „Znate, mi znamo što znamo o medicinskom dijelu svega ovoga, no ne znamo ništa o faktorima izvan naše kontrole. Moć vjere je stvarna“. 

Jim je također rekao: „Nikada nemojte podcijeniti moć našeg uskrslog Spasitelja. Biblija kaže da On čini stvari daleko iznad naše nade i mašte“.