REVOLUCIONARNO: Liječnici izvadili bebu iz majčine utrobe i nakon operacije je vratili natrag
Foto: Unsplash

”Ona je zaista posebna, ona je ispisala povijest. Naša je djevojčica dokazala da zaslužuje živjeti”

U bolnici u engleskom Essexu izvedena je revolucionarna operacija na bebi koju su liječnici izvadili iz majčinog trbuha, a nakon zahvata ponovno vratili u njega.

Naime, djetetu Bethan Simpson dijagnosticiran je rascjep kralježnice uslijed kojeg nastaje nepotpuno zatvaranje leđne moždine što rezultira smrću djeteta nedugo nakon rođenja ili malformacijama, piše Životistil.rtl.hr.

Liječnici su joj predlagali pobačaj ili operaciju koju odnedavna britanski stručnjaci provode u suradnji s belgijskim kolegama. Saniraju rascjep kralježnice na način da dijete izvade iz maternice, operiraju ga te vrate natrag u maternicu.

“Kada su nam rekli da naša djevojčica ima rascjep kralježnice, ponuđene su nam tri opcije – nastavak trudnoće, pobačaj ili revolucionarna operacija koja se zove fetalni zahvat, a rascjep se sanira prije bebinog rođenja. Odlučili smo se na to”, kaže trudnica.

Dosad su u Engleskoj izvedene četiri takve operacije. Beba supružnika Simspon operirana je u 24. tjednu.

“Sretna sam. Bila sam u rukama vrhunskih liječnika i oeracija je uspjela”, govori Simpson. “Svakodnevno osjećam kako se moja beba rita. Ona je zaista posebna, ona je ispisala povijest. Naša je djevojčica dokazala da zaslužuje živjeti”, emotivno će ova Bethan Simpson.