Liječnik sa svojim timom u Indiji besplatno liječi tisuće ljudi

U zemlji gdje je zadovoljavanje osnovnih zdravstvenih potreba teško ili nemoguće za većinu siromašnih, doktor Ramana Rao je pravi anđeo. Posljednje četrdeset i četiri godine ovaj liječnik  pruža besplatnu liječničku skrb za siromašne kroz svoju besplatnu kliniku u Bangaloreu, u Indiji.

On je otvorio svoju besplatnu kliniku 1974. godine sa šačicom ljudi. Klinika je otvorena i nedjeljom, zbog čega se ljudi okupljaju u subotnjim noćima.

„Svake nedjelje broj pacijenata varira između 700 i 1.200 i radimo svaku nedjelju“, kaže doktor Rao.

VIDI OVO: Liječnike iznenadilo otkriće u pastoru koji je odlučio donirati svoj bubreg

Doktor Rao se brine da svaka osoba bude pregledana i ima tim od 35 ljudi. U tim su uključeni njegova žena i njihova dva sina (koji su isto tako liječnici), deset stomatologa, šest medicinskih sestara, jedan specijalist za kožne bolesti. Neki od osoblja su bivši Raovi pacijenti.

„Došla sam ovdje po prvi puta prije osam godina sa svojom majkom. Počela sam volontirati prije sedam godina jer sam bila zadivljena i željela sam pomoći“, rekla je volonterka Baba Jan.

Liječnik je sa svojim timom do sada besplatno liječio više od 2 milijuna ljudi

Dobivanje donacija za upravljanje klinikom obavljeno je uglavnom kroz Milaap, najveću internetsku stranicu za prikupljanje donacija u Indiji. Novac se koristi za kupnju lijekova, raspršivača i injekcija za kliniku.


VIDI OVO: Dječak (4) pobijedio uznapredovali rak mozga uz pomoć divnih liječnika

Od otvaranja klinike, od 1974. liječnik Rao i njegov tim liječili su više od 2 milijuna pacijenata, besplatno.

„Razlog zbog kojeg sam postao liječnik jest kako bi služio društvu“, kaže doktor Rao. „Sunday Village” klinika je posvećena pomoći onom dijelu društva koje se ne može pobrinuti za sebe ili nema pristup kvalitetnoj zdravstvenoj skrbi“.

Pozdravljamo vašu nesebičnu službu u liječenju siromašnih doktore Rao i neka Bog blagoslovi sve što činite.