Naslovnica Novosti Svijet Ljuba (68) umrla na pragu bolnice - liječnici je nisu htjeli testirati

Ljuba (68) umrla na pragu bolnice – liječnici je nisu htjeli testirati

Ljuba Jurčenko (63) umrla je 18. studenog na pragu bolnice u Putivlu u Ukrajini, nakon dva tjedna borbe s koronavirusom u kućnim uvjetima. Nesretnu ženu navodno liječnici nisu htjeli testirati, jer nije imala dovoljno simptoma Covida-19.

Kobnog dana Ljuba je došla kako bi je primili u bolnicu jer više nije mogla stajati na nogama. Nažalost nije dočekala prijem.

– Samo je vrisnula, pala i umrla. Moja draga Ljuba je umrla, i dalje to ne mogu da prihvatim – kaže Olga Bordakova, Ljubina kuma.

Dva tjedna je bila bolesna

Ona kaže da je Ljuba bila bolesna oko dva tjedna. Svaki put kada bi je pozvala Ljuba je govorila da se loše osjeća te da joj je temperatura preko 39.

– Međutim, nije ostala bez osjetila mirisa ili okusa, nije imala bolove u tijelu, ali se žalila na malaksalost. Pitala sam je što se ne testira na koronu, a ona je rekla da su joj rekli kako nema dovoljno simptoma za test – tvrdi Bordakova.

Na dan smrti su joj trebali u bolnici napraviti skener. Međutim, preminula je kada je stigla ispred klinike.

– Ona je molila da joj naprave PCR test i tek su to učinili u ponedjeljak. U srijedu je već bila na rubu života i smrti. Naglo joj je opao kisik u krvi. Izdan je nalog za hospitalizaciju, ali je nije dočekala. Nisu joj mogli naći mjesto ranije?! Zašto je nisu primili u bolnicu odmah u ponedjeljak. Zašto se liječnik koji ju je prvo pregledao i otvorio joj bolovanje nije zapitao ima li možda bronhitis, od čega je mislio da je bolovala, do tada već prošao – pita se Ljubina prijateljica Svetlana Šalapovalova.

Hitna je odbila doći po nju

Doktorica Ala Čižik, koja je pregledala Ljubu ima svoju verziju događaja. Ona kaže da je Hitna pomoć odbila doći pacijenta jer nije bilo mjesta u bolnici za nekog kome nije potvrđen koronavirus.

Ona tvrdi da joj je sama pokušala osigurati mjesto u bolnici, ali bezuspješno.

NAJNOVIJI ČLANCI