Jer ljubav je jaka kao smrt

''... Jer ljubav je jaka kao smrt...'' (Pjesma nad pjesmama 8,6)

Čija to može biti ljubav što je jaka kao smrt, što pobjeđuje vladare i uništava ljudske tradicije? Zvučalo bi kao ironija da to primijenim na svoju bijednu, slabu i jedva živu ljubav prema Isusu, mom Gospodinu.

Ljubim ga i možda bih za Njega i umro, ali moja ljubav sama po sebi teško podnosi podrugljivi smiješak, a kamoli okrutnu smrt.

Ovdje se misli na ljubav moga Dragog Boga, ljubav Isusovu kojom tako ljubi čovjeka. Njegova ljubav je jača od najstrašnije smrti jer je On pobjedonosno pretrpio muke na križu.

Bila je to sramna smrt, ali je ljubav prezrela sramotu; to je bila krivična smrt, ali je ljubav nosila naše prijestupe. Napušten, bez pomoći, osamljen u smrti i vječni je Otac okrenuo od Njega svoje lice.

VIDI OVO: BOG JE LJUBAV: Što to uistinu znači?

Njegova ljubav je pretrpjela naneseno zlo i zato je proslavljena. Nikada nije bilo ni slične ljubavi, nikada ovakve smrti! Vodila se očajnička borba, ali je ljubav odnijela pobjedu.

Ne osjećaš li uzbuđenje kada razmišljaš o ovoj nebeskoj ljubavi? Da, moj Gospode, čeznem i težim da osjetim kako plamti Tvoja ljubav kao oganj u meni. Dođi Ti sam i rasplamti plamen mog duha.

”Svaku si kaplju svoje krvi čiste za moje spasenje žrtvovao. Da imam sto života Kriste, svaki bih rado Tebi dao!”

Zašto da očajavam kada me Isus ljubi ljubavlju jakom kao smrt? On zaslužuje ljubav i ja ga ljubim. Mučenici su osjećali ovu ljubav, a bili su samo ljudi od mesa i krvi. Zašto ne bih i ja? Žalili su svoju slabost i postali jaki. Milost im je dala nepokolebivu postojanost, milost je daje i meni. Isuse, izlij i danas svoju ljubav u moje srce!

Autor: Charles Spurgeon