NaslovnicaCharles SpurgeonLjubiš li Ga i ti? Pitanje na koje trebaš iskreno odgovoriti

Ljubiš li Ga i ti? Pitanje na koje trebaš iskreno odgovoriti

Ono po čemu se kršćanin prepoznaje njegovo je pouzdanje u Krista i nastojanje da tu ljubav Kristu uzvrati. Prvo vjera stavlja svoj pečat na čovjeka i omogućuje mu da kaže zajedno s apostolom: »Isus me je ljubio i predao se zbog mene«. Tada ljubav daje svoj potpis i u srcu potvrđuje zahvalnost i ljubav prema Isusu: »Mi ga ljubimo, jer je On prvi ljubio nas«.

Kroz povijest kršćanstva ovo dvostruko obilježje moglo se jasno vidjeti na svim vjernicima. To su bili ljudi koji su upoznali Kristovu ljubav i oslanjali se na nju, kao što se čovjek oslanja o svoj štap za koji zna da je čvrst.

Ljubav, koju su osjećali prema Gospodinu, nije bila tek puka naklonost skrivena u njihovoj duši o kojoj bi razgovarali samo na svojim zajedničkim skupovima nedjeljom, već snažna i žarka čežnja u njihovim srcima. Bila je vidljiva u njihovim djelima i izrečena u njihovim razgovorima, čak i u nasumičnom pogledu ta bi ljubav plamtjela u njihovim očima.

VIDI OVO: Predivna istina: Kakvom ljubavlju Isus ljubi svoje sljedbenike?

Ljubav prema Isusu bila je živi oganj koji je prožimao cijelo njihovo biće. Zato se ova sila ljubavi silno odrazila i na njihovoj vanjštini. Revnost za Isusa je bila obilježje svih pravih kršćana. Zbog spoznaje Kristove ljubavi bili su odvažni i budući da su Krista snažno ljubili, mnogo su toga i činili. Tako je sve do danas.

Kristova ljubav upravlja svim nastojanjima Djece Božje. Ta ih ljubav i obvezuje: raduju se što je Bog njihova srca ispunio ljubavlju i osjećaju kako je ona, uz pomoć Svetog Duha koji im je dan, razlivena u njihovim srcima. Sa zahvalnošću ljube Spasitelja čistim srcem, gorljivo.

Čitatelju, ljubiš li Ga i ti? Budi iskren i odgovori sebi na ovo pitanje.

Tko ne ljubi, nije upoznao Boga…” Prva Ivanova poslanica 4, 8

Autor: Charles Spurgeon

NAJNOVIJE